Chipsy czosnkowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chipsy czosnkowe

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

2

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

50 gramów

3 sztuki

2 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Pitę pokrój na kawałki i ułóż na blaszce do pieczenia zewnętrzną stroną do dołu.

Krok 2

Czosnek zmiażdż i usmaż na maśle zmieszanym z olejem.

Krok 3

Dodaj pokruszone kostki Knorr.

Krok 4

Kawałki chleba posmaruj czosnkowym olejem i smaż jeszcze pięć minut w piekarniku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chipsy czosnkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chipsy czosnkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chipsy czosnkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chipsy czosnkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chipsy czosnkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chipsy czosnkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chipsy czosnkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chipsy czosnkowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej