
Składniki
null
50 gramów
3 sztuki
2 sztuki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Pitę pokrój na kawałki i ułóż na blaszce do pieczenia zewnętrzną stroną do dołu.
Krok 2
Czosnek zmiażdż i usmaż na maśle zmieszanym z olejem.
Krok 3
Dodaj pokruszone kostki Knorr.
Krok 4
Kawałki chleba posmaruj czosnkowym olejem i smaż jeszcze pięć minut w piekarniku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej