Ziemniaczane sushii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaczane sushii

Autor: Amanda24

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

7 sztuk

1 sztuka

5 łyżeczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz 7 dużych ziemniaków. Ugotuj je w lekko osolonej wodzie. Ugotowane ziemniaki przepresuj przez prese.

Krok 2

Nałóż ziemniaki na wafel do grubości 1cm. Przypraw ziołami prowasalskimi bądź innymi wybranymi przez siebie przyprawami. Zawijamy wafel w rulon. Rulon pokruj na palstry.

Krok 3

Przełóż wafle na gorący olej. Smaż aż do zarumienienia po oby dwóch stronach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaczane sushii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaczane sushii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaczane sushii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaczane sushii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaczane sushii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaczane sushii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaczane sushii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaczane sushii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej