
Składniki
7 sztuk
1 sztuka
5 łyżeczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz 7 dużych ziemniaków. Ugotuj je w lekko osolonej wodzie. Ugotowane ziemniaki przepresuj przez prese.
Krok 2
Nałóż ziemniaki na wafel do grubości 1cm. Przypraw ziołami prowasalskimi bądź innymi wybranymi przez siebie przyprawami. Zawijamy wafel w rulon. Rulon pokruj na palstry.
Krok 3
Przełóż wafle na gorący olej. Smaż aż do zarumienienia po oby dwóch stronach.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej