Ziemniaczane sushii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaczane sushii

Autor: Amanda24

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

7 sztuk

5 łyżeczek

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz 7 dużych ziemniaków. Ugotuj je w lekko osolonej wodzie. Ugotowane ziemniaki przepresuj przez prese.

Krok 2

Nałóż ziemniaki na wafel do grubości 1cm. Przypraw ziołami prowasalskimi bądź innymi wybranymi przez siebie przyprawami. Zawijamy wafel w rulon. Rulon pokruj na palstry.

Krok 3

Przełóż wafle na gorący olej. Smaż aż do zarumienienia po oby dwóch stronach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaczane sushii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaczane sushii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaczane sushii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaczane sushii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaczane sushii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaczane sushii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaczane sushii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaczane sushii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Żeberka w kapuście
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej