Składniki
7 sztuk
1 sztuka
5 łyżeczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz 7 dużych ziemniaków. Ugotuj je w lekko osolonej wodzie. Ugotowane ziemniaki przepresuj przez prese.
Krok 2
Nałóż ziemniaki na wafel do grubości 1cm. Przypraw ziołami prowasalskimi bądź innymi wybranymi przez siebie przyprawami. Zawijamy wafel w rulon. Rulon pokruj na palstry.
Krok 3
Przełóż wafle na gorący olej. Smaż aż do zarumienienia po oby dwóch stronach.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej