
Składniki
7 sztuk
1 sztuka
5 łyżeczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz 7 dużych ziemniaków. Ugotuj je w lekko osolonej wodzie. Ugotowane ziemniaki przepresuj przez prese.
Krok 2
Nałóż ziemniaki na wafel do grubości 1cm. Przypraw ziołami prowasalskimi bądź innymi wybranymi przez siebie przyprawami. Zawijamy wafel w rulon. Rulon pokruj na palstry.
Krok 3
Przełóż wafle na gorący olej. Smaż aż do zarumienienia po oby dwóch stronach.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej