Ziemniaczane sushii

Autor: Amanda24

ratingratingratingratingrating

40

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

7 sztuk

5 łyżeczek

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz 7 dużych ziemniaków. Ugotuj je w lekko osolonej wodzie. Ugotowane ziemniaki przepresuj przez prese.

Krok 2

Nałóż ziemniaki na wafel do grubości 1cm. Przypraw ziołami prowasalskimi bądź innymi wybranymi przez siebie przyprawami. Zawijamy wafel w rulon. Rulon pokruj na palstry.

Krok 3

Przełóż wafle na gorący olej. Smaż aż do zarumienienia po oby dwóch stronach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaczane sushii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaczane sushii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaczane sushii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaczane sushii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaczane sushii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaczane sushii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaczane sushii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
11 osób ogląda przepis:
Zebra
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

średnie

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej