
Składniki
3 sztuki
5 sztuk
1 szklanka
1 sztuka
3 łyżki
8 sztuk
3 łyżki
4 szczypty
4 szczypty
5 łyżek
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Nastawić jajka na gotowanie w zimnej wodzie
Krok 2
Paprykę i pomidory umyć i pokroić
Krok 3
Cebulę pokroić drobno
Krok 4
Ser sałatkowy pokroić w kostkę
Krok 5
Czosnek marynowany pokroić
Krok 6
Jajka po ugotowaniu obrać ze skorupek i pokroić na połówki
Krok 7
Wszystko razem zmieszać w salaterce z roszponką i papryką marynowaną
Krok 8
Dodać oliwę z oliwek
Krok 9
Przyprawić pieprzem, solą i papryką czerwoną ostrą w proszku
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej