Sałatka biało-czerwona z jajkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka Biało-Czerwona

Autor: Michał E. Różycki

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

5 sztuk

1 szklanka

1 sztuka

3 łyżki

8 sztuk

3 łyżki

4 szczypty

4 szczypty

5 łyżek

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nastawić jajka na gotowanie w zimnej wodzie

Krok 2

Paprykę i pomidory umyć i pokroić

Krok 3

Cebulę pokroić drobno

Krok 4

Ser sałatkowy pokroić w kostkę

Krok 5

Czosnek marynowany pokroić

Krok 6

Jajka po ugotowaniu obrać ze skorupek i pokroić na połówki

Krok 7

Wszystko razem zmieszać w salaterce z roszponką i papryką marynowaną

Krok 8

Dodać oliwę z oliwek

Krok 9

Przyprawić pieprzem, solą i papryką czerwoną ostrą w proszku

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka Biało-Czerwona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka Biało-Czerwona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka Biało-Czerwona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka Biało-Czerwona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka Biało-Czerwona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka Biało-Czerwona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka Biało-Czerwona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka Biało-Czerwona - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Śledzie pod pierzynką
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej