Sałatka biało-czerwona z jajkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka Biało-Czerwona

Autor: Michał E. Różycki

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

5 sztuk

1 szklanka

1 sztuka

3 łyżki

8 sztuk

3 łyżki

4 szczypty

4 szczypty

5 łyżek

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nastawić jajka na gotowanie w zimnej wodzie

Krok 2

Paprykę i pomidory umyć i pokroić

Krok 3

Cebulę pokroić drobno

Krok 4

Ser sałatkowy pokroić w kostkę

Krok 5

Czosnek marynowany pokroić

Krok 6

Jajka po ugotowaniu obrać ze skorupek i pokroić na połówki

Krok 7

Wszystko razem zmieszać w salaterce z roszponką i papryką marynowaną

Krok 8

Dodać oliwę z oliwek

Krok 9

Przyprawić pieprzem, solą i papryką czerwoną ostrą w proszku

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka Biało-Czerwona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka Biało-Czerwona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka Biało-Czerwona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka Biało-Czerwona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka Biało-Czerwona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka Biało-Czerwona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka Biało-Czerwona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka Biało-Czerwona - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej