PRZEPISY.PL
Kapusta z grzybami - autor: bernika

Kapusta z grzybami

  • 90
  • 4
  • Łatwe
  • 0
0
osób dodało do Mniamlisty
0
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • suszone grzyby30 g
  • kapusta kiszona500 g
  • ziele angielskie2 szt
  • liść laurowy1 szt
  • pieprz1 szczypta
  • Krok 1

    Grzyby namoczyć w wodzie przez 2 h. następnie ugotować w tej samej wodzie i dodać kostkę bulionowa grzybowa.. Przecedzić, trochę wody z gotowani zostawić. Gdy przestygną pokroić na mniejsze kawałki.
  • Krok 2

    Kapustę jeśli jest bardzo kwaśna przepłukać w zimnej wodzie i odcisnąć, Zalać woda i ugotować przez 1/2 h z listkiem laurowym i zielem. Odlać wodę. Cebule pokroić w kostkę.
  • Krok 3

    Na dużej patelni duży garnek. Dodać masło i podsmażyć cebulę aż nabierze złotego koloru. Wrzucić odciśniętą kapustę kiszoną oraz grzyby . Smażyć chwile, podlać 1/3 szklanki wywaru grzybowego. Smażyć przre ok 15 minut, dodając stopniowo w razie potrzeby masło, doprawić do smaku delikatem oraz pieprzem.

Więcej przepisów z tym produktem

Przyprawa Uniwersalna Delikat KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

27
osób dodało do Mniamlisty
15''
4
Łatwe
194
osoby dodały do Mniamlisty
30''
2
Łatwe
106
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
54
osoby dodały do Mniamlisty
30''
2
Łatwe