Śniadaniowa bruschetta z kiełbasą chorizo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śniadaniowa bruschetta z kiełbasą chorizo

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

304 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

102 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

270 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

15 mililitrów

1 sztuka

4 sztuki

200 gramów

250 gramów

2 sztuki

50 mililitrów

200 gramów

4 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzanej patelni z olejem podsmaż pokrojoną w cienkie plastry kiełbasę chorizo.

Krok 2

Gdy kiełbasa będzie rumiana, dodaj drobno pokrojoną cebulę i zieloną papryczkę chili pokrojoną w cienkie plastry oraz posyp wszystko rozkruszonymi mini kostkami Knorr.

Krok 3

Jajka wymieszaj ze śmietaną i wlej na patelnię.

Krok 4

Zmniejsz ogień i smaż aż jajeczna masa będzie gotowa.

Krok 5

W międzyczasie rozkrój ciabatty wzdłuż. Zrób z nich tosty lub upiecz na rumiano na grillu.

Krok 6

Cienko pokrojony boczek podsmaż z obu stron na patelni, aż będzie chrupiący.

Krok 7

Na chrupiącą ciabattę połóż jajka z chorizo, posyp startym serem gorgonzola i na wierzchu udekoruj plastrem chrupiącego boczku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śniadaniowa bruschetta z kiełbasą chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śniadaniowa bruschetta z kiełbasą chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śniadaniowa bruschetta z kiełbasą chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śniadaniowa bruschetta z kiełbasą chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śniadaniowa bruschetta z kiełbasą chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śniadaniowa bruschetta z kiełbasą chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śniadaniowa bruschetta z kiełbasą chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śniadaniowa bruschetta z kiełbasą chorizo - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej