Kanapka z chorizo - brushetta, kanapki: z patelni | Przepisy.pl pixel

Śniadaniowa bruschetta z kiełbasą chorizo

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
311 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

110 osób wydrukowało

Pobierz pdf

286 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

200 gramów

200 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

50 mililitrów

250 gramów

15 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzanej patelni z olejem podsmaż pokrojoną w cienkie plastry kiełbasę chorizo.

Krok 2

Gdy kiełbasa będzie rumiana, dodaj drobno pokrojoną cebulę i zieloną papryczkę chili pokrojoną w cienkie plastry oraz posyp wszystko rozkruszonymi mini kostkami Knorr.

Krok 3

Jajka wymieszaj ze śmietaną i wlej na patelnię.

Krok 4

Zmniejsz ogień i smaż aż jajeczna masa będzie gotowa.

Krok 5

W międzyczasie rozkrój ciabatty wzdłuż. Zrób z nich tosty lub upiecz na rumiano na grillu.

Krok 6

Cienko pokrojony boczek podsmaż z obu stron na patelni, aż będzie chrupiący.

Krok 7

Na chrupiącą ciabattę połóż jajka z chorizo, posyp startym serem gorgonzola i na wierzchu udekoruj plastrem chrupiącego boczku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śniadaniowa bruschetta z kiełbasą chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śniadaniowa bruschetta z kiełbasą chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śniadaniowa bruschetta z kiełbasą chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śniadaniowa bruschetta z kiełbasą chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śniadaniowa bruschetta z kiełbasą chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śniadaniowa bruschetta z kiełbasą chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śniadaniowa bruschetta z kiełbasą chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śniadaniowa bruschetta z kiełbasą chorizo - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej