Śniadaniowa bruschetta z kiełbasą chorizo

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

216 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

58 osób wydrukowało

Pobierz pdf

159 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

200 gramów

4 sztuki

15 mililitrów

250 gramów

4 sztuki

50 mililitrów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzanej patelni z olejem podsmaż pokrojoną w cienkie plastry kiełbasę chorizo.

Krok 2

Gdy kiełbasa będzie rumiana, dodaj drobno pokrojoną cebulę i zieloną papryczkę chili pokrojoną w cienkie plastry oraz posyp wszystko rozkruszonymi mini kostkami Knorr.

Krok 3

Jajka wymieszaj ze śmietaną i wlej na patelnię.

Krok 4

Zmniejsz ogień i smaż aż jajeczna masa będzie gotowa.

Krok 5

W międzyczasie rozkrój ciabatty wzdłuż. Zrób z nich tosty lub upiecz na rumiano na grillu.

Krok 6

Cienko pokrojony boczek podsmaż z obu stron na patelni, aż będzie chrupiący.

Krok 7

Na chrupiącą ciabattę połóż jajka z chorizo, posyp startym serem gorgonzola i na wierzchu udekoruj plastrem chrupiącego boczku.

0

Opinie o przepisie

Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej