Śniadaniowa bruschetta z kiełbasą chorizo
łatwe
177 osób zapisało
Składniki
4 sztuki
200 gramów
200 gramów
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
4 sztuki
50 mililitrów
250 gramów
15 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na rozgrzanej patelni z olejem podsmaż pokrojoną w cienkie plastry kiełbasę chorizo.
Krok 2
Gdy kiełbasa będzie rumiana, dodaj drobno pokrojoną cebulę i zieloną papryczkę chili pokrojoną w cienkie plastry oraz posyp wszystko rozkruszonymi mini kostkami Knorr.
Krok 3
Jajka wymieszaj ze śmietaną i wlej na patelnię.
Krok 4
Zmniejsz ogień i smaż aż jajeczna masa będzie gotowa.
Krok 5
W międzyczasie rozkrój ciabatty wzdłuż. Zrób z nich tosty lub upiecz na rumiano na grillu.
Krok 6
Cienko pokrojony boczek podsmaż z obu stron na patelni, aż będzie chrupiący.
Krok 7
Na chrupiącą ciabattę połóż jajka z chorizo, posyp startym serem gorgonzola i na wierzchu udekoruj plastrem chrupiącego boczku.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNa zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej