
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
1 sztuka
3 sztuki
4 szklanki
5 dekagramów
0.5 szklanki
4 łyżki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Margarynę posiekaj z mąką, dodaj roztarte z cukrem drożdże. Następnie wlej śmietanę, wbij dwa jajka i dodaj sól. Wyrób dość twarde ciasto.
Krok 2
Ciasto rozwałkuj i pokrój w wąskie paski, posmaruj rozkłóconym jajkiem, posyp makiem i słonecznikiem, odstaw na chwilę do wyrośnięcia.
Krok 3
Piecz w temperaturze 200 stopni przez około 15 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























