Paluszki z makiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paluszki z makiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 sztuka

3 sztuki

4 szklanki

5 dekagramów

0.5 szklanki

4 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Margarynę posiekaj z mąką, dodaj roztarte z cukrem drożdże. Następnie wlej śmietanę, wbij dwa jajka i dodaj sól. Wyrób dość twarde ciasto.

Krok 2

Ciasto rozwałkuj i pokrój w wąskie paski, posmaruj rozkłóconym jajkiem, posyp makiem i słonecznikiem, odstaw na chwilę do wyrośnięcia.

Krok 3

Piecz w temperaturze 200 stopni przez około 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paluszki z makiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paluszki z makiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paluszki z makiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paluszki z makiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paluszki z makiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paluszki z makiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paluszki z makiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paluszki z makiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
19 osób ogląda przepis:
Sałatka śledziowa
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej