
Składniki
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Truskawki wypłukać i wysuszyć, wydrylować. W garnuszku zagotować sok z czerwonej porzeczki i wrzucić do niego truskawki i laskę cynamonu. Dodać do smaku 1 łyżkę cukru i sok z cytryny. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z niewielką ilością wody, którą potrzebujemy do zagęszczenia soku. Po zagęszczeniu soku, jeszcze raz zagotować i poczekać aż ostygnie. Migdały podsmażyć na patelni, ostudzić. Jajka utrzeć z cukrem na jednolitą masę i dodać do nich migdały. Śmietanę kremówkę ubić, dosypując do niej powoli cukier waniliowy. Śmietanę dodać bardzo ostrożnie do wcześniej przygotowanej masy migdałowej. Taką masę przelać na kompot i obłożyć truskawkami. Przyozdobić posiekanymi migdałami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej