Truskawki z migdałami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Truskawki z migdałami

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Truskawki wypłukać i wysuszyć, wydrylować. W garnuszku zagotować sok z czerwonej porzeczki i wrzucić do niego truskawki i laskę cynamonu. Dodać do smaku 1 łyżkę cukru i sok z cytryny. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z niewielką ilością wody, którą potrzebujemy do zagęszczenia soku. Po zagęszczeniu soku, jeszcze raz zagotować i poczekać aż ostygnie. Migdały podsmażyć na patelni, ostudzić. Jajka utrzeć z cukrem na jednolitą masę i dodać do nich migdały. Śmietanę kremówkę ubić, dosypując do niej powoli cukier waniliowy. Śmietanę dodać bardzo ostrożnie do wcześniej przygotowanej masy migdałowej. Taką masę przelać na kompot i obłożyć truskawkami. Przyozdobić posiekanymi migdałami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Truskawki z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Truskawki z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Truskawki z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Truskawki z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Truskawki z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Truskawki z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Truskawki z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Truskawki z migdałami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szaszłyki z grilla
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej