
Składniki
1 szklanka
2 łyżki
1 opakowanie
6 sztuk
4 łyżki
1 łyżeczka
2 łyżki
2 szklanki
2 sztuki
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 2
Dodać mąkę pszenną wymieszaną z kisielem i proszkiem do pieczenia, wszystko wymieszać. Dodać 4 łyżki zmielonych orzechów.
Krok 4
MASA z NUTELLĄ 5 łyżek nutelli nałożyć do kubka wstawić do gorącej wody, zaczekać aż nutella uzyska płynna konsystencję.
Krok 5
POLEWA Roztopić 1/4 kostki margaryny, dodać pół szklanki cukru, dwie łyzki mleka i 2 łyżki kakao wszystko wymieszać pilnując żeby się nie zagotowało!!
Krok 6
PRZEŁOŻENIE CIASTA Biszkopt przekroić na pół dolan część piszkoptu- masa z nutelli- góra biszkoptu-polewa kakaowa SMACZNEGO!
Krok 1
BISZKOPT Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka.
Krok 3
Wlać do formy. Piec w temperaturze 160-180°C przez około 30-40 min.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej