młodzieżowy czekoladowiec przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

młodzieżowy czekoladowiec

Autor: ewkaaa12

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

2 łyżki

1 opakowanie

6 sztuk

4 łyżki

1 łyżeczka

2 łyżki

2 szklanki

2 sztuki

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Dodać mąkę pszenną wymieszaną z kisielem i proszkiem do pieczenia, wszystko wymieszać. Dodać 4 łyżki zmielonych orzechów.

Krok 4

MASA z NUTELLĄ 5 łyżek nutelli nałożyć do kubka wstawić do gorącej wody, zaczekać aż nutella uzyska płynna konsystencję.

Krok 5

POLEWA Roztopić 1/4 kostki margaryny, dodać pół szklanki cukru, dwie łyzki mleka i 2 łyżki kakao wszystko wymieszać pilnując żeby się nie zagotowało!!

Krok 6

PRZEŁOŻENIE CIASTA Biszkopt przekroić na pół dolan część piszkoptu- masa z nutelli- góra biszkoptu-polewa kakaowa SMACZNEGO!

Krok 1

BISZKOPT Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka.

Krok 3

Wlać do formy. Piec w temperaturze 160-180°C przez około 30-40 min.

ewkaaa12

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • młodzieżowy czekoladowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • młodzieżowy czekoladowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • młodzieżowy czekoladowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • młodzieżowy czekoladowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • młodzieżowy czekoladowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • młodzieżowy czekoladowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • młodzieżowy czekoladowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • młodzieżowy czekoladowiec - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pulpety w sosie koperkowym
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej