
Składniki
1 szklanka
2 łyżki
1 opakowanie
6 sztuk
4 łyżki
1 łyżeczka
2 łyżki
2 szklanki
2 sztuki
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 2
Dodać mąkę pszenną wymieszaną z kisielem i proszkiem do pieczenia, wszystko wymieszać. Dodać 4 łyżki zmielonych orzechów.
Krok 4
MASA z NUTELLĄ 5 łyżek nutelli nałożyć do kubka wstawić do gorącej wody, zaczekać aż nutella uzyska płynna konsystencję.
Krok 5
POLEWA Roztopić 1/4 kostki margaryny, dodać pół szklanki cukru, dwie łyzki mleka i 2 łyżki kakao wszystko wymieszać pilnując żeby się nie zagotowało!!
Krok 6
PRZEŁOŻENIE CIASTA Biszkopt przekroić na pół dolan część piszkoptu- masa z nutelli- góra biszkoptu-polewa kakaowa SMACZNEGO!
Krok 1
BISZKOPT Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka.
Krok 3
Wlać do formy. Piec w temperaturze 160-180°C przez około 30-40 min.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej