Szybka fasolka w wersji angielskiej

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

213 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

103 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

294 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

2 sztuki

8 plastrów

4 sztuki

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Plastry boczku usmaż na patelni, aż zrobią się rumiane i chrupiące. Po tym czasie przełóż je na talerz.

Szybka fasolka w wersji angielskiej   - Krok 1

Krok 2

Na tym samym tłuszczy podgrzej fasolkę. Dopraw ją przyprawą w mini kostkach Knorr.

Szybka fasolka w wersji angielskiej   - Krok 2

Krok 3

Gotową przelej na talerz, gdzie jest już boczek.

Szybka fasolka w wersji angielskiej   - Krok 3

Krok 4

Teraz usmaż dwa jajka sadzone. Gotowe przełóż delikatnie na fasolkę.

Szybka fasolka w wersji angielskiej   - Krok 4

Krok 5

Potrawę posyp posiekanym szczypiorkiem i natychmiast podawaj. Najlepiej z pieczywem.

Szybka fasolka w wersji angielskiej   - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybka fasolka w wersji angielskiej   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybka fasolka w wersji angielskiej   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybka fasolka w wersji angielskiej   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybka fasolka w wersji angielskiej   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybka fasolka w wersji angielskiej   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybka fasolka w wersji angielskiej   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybka fasolka w wersji angielskiej   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Bitki wieprzowe
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szybka fasolka w wersji angielskiej  Szybka fasolka w wersji angielskiej

Danie szybkie, smaczne i uniwersalne – fasolka w wersji angielskiej. Jej przygotowanie jest bardzo proste. Potrzebujesz do tego gotowej fasolki w pomidorach. Ewentualnie możesz przyrządzić ją samodzielne – w tym celu dzień wcześniej namocz surową fasolę w wodzie, aby podczas gotowania szybciej zmiękła. Następnie duś ją w kawałkach pomidorów oraz dopraw pieprzem lub suszoną włoszczyzną. Do dania niezbędny jest także dodatek mięsny. Sięgnij po cienkie plastry boczku, które warto podsmażyć na patelni, aż staną się rumiane i chrupiące. Zastąpić je możesz inną wędliną o wyrazistym smaku, np. szynką parmeńską. Z fasolką świetnie skomponuje się także jajko sadzone. Dla zyskania dodatkowego aromatu, przypraw je włoskimi ziołami (np. bazylią i oregano). Ostrość zapewni natomiast szczypta suszonej papryki lub drobno posiekany czosnek. Fasolkę w wersji angielskiej podawaj ułożoną warstwowo na ciepło. Dekoracyjnie oprósz ją szczypiorkiem. Co sądzisz o tym przepisie? Wypróbuj i podziel się opinią.