Szybka fasolka w wersji angielskiej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybka fasolka w wersji angielskiej

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

20

heart
313 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

175 osób wydrukowało

Pobierz pdf

491 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

2 sztuki

8 plastrów

4 sztuki

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Plastry boczku usmaż na patelni, aż zrobią się rumiane i chrupiące. Po tym czasie przełóż je na talerz.

Szybka fasolka w wersji angielskiej   - Krok 1

Krok 2

Na tym samym tłuszczy podgrzej fasolkę. Dopraw ją przyprawą w mini kostkach Knorr.

Szybka fasolka w wersji angielskiej   - Krok 2

Krok 3

Gotową przelej na talerz, gdzie jest już boczek.

Szybka fasolka w wersji angielskiej   - Krok 3

Krok 4

Teraz usmaż dwa jajka sadzone. Gotowe przełóż delikatnie na fasolkę.

Szybka fasolka w wersji angielskiej   - Krok 4

Krok 5

Potrawę posyp posiekanym szczypiorkiem i natychmiast podawaj. Najlepiej z pieczywem.

Szybka fasolka w wersji angielskiej   - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybka fasolka w wersji angielskiej   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybka fasolka w wersji angielskiej   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybka fasolka w wersji angielskiej   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybka fasolka w wersji angielskiej   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybka fasolka w wersji angielskiej   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybka fasolka w wersji angielskiej   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybka fasolka w wersji angielskiej   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybka fasolka w wersji angielskiej   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Green Pizza ala Ruda
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szybka fasolka w wersji angielskiej  Szybka fasolka w wersji angielskiej

Danie szybkie, smaczne i uniwersalne – fasolka w wersji angielskiej. Jej przygotowanie jest bardzo proste. Potrzebujesz do tego gotowej fasolki w pomidorach. Ewentualnie możesz przyrządzić ją samodzielne – w tym celu dzień wcześniej namocz surową fasolę w wodzie, aby podczas gotowania szybciej zmiękła. Następnie duś ją w kawałkach pomidorów oraz dopraw pieprzem lub suszoną włoszczyzną. Do dania niezbędny jest także dodatek mięsny. Sięgnij po cienkie plastry boczku, które warto podsmażyć na patelni, aż staną się rumiane i chrupiące. Zastąpić je możesz inną wędliną o wyrazistym smaku, np. szynką parmeńską. Z fasolką świetnie skomponuje się także jajko sadzone. Dla zyskania dodatkowego aromatu, przypraw je włoskimi ziołami (np. bazylią i oregano). Ostrość zapewni natomiast szczypta suszonej papryki lub drobno posiekany czosnek. Fasolkę w wersji angielskiej podawaj ułożoną warstwowo na ciepło. Dekoracyjnie oprósz ją szczypiorkiem. Co sądzisz o tym przepisie? Wypróbuj i podziel się opinią.