Szybka fasolka w wersji angielskiej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybka fasolka w wersji angielskiej

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

20

heart
313 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

174 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

486 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

2 sztuki

8 plastrów

4 sztuki

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Plastry boczku usmaż na patelni, aż zrobią się rumiane i chrupiące. Po tym czasie przełóż je na talerz.

Szybka fasolka w wersji angielskiej   - Krok 1

Krok 2

Na tym samym tłuszczy podgrzej fasolkę. Dopraw ją przyprawą w mini kostkach Knorr.

Szybka fasolka w wersji angielskiej   - Krok 2

Krok 3

Gotową przelej na talerz, gdzie jest już boczek.

Szybka fasolka w wersji angielskiej   - Krok 3

Krok 4

Teraz usmaż dwa jajka sadzone. Gotowe przełóż delikatnie na fasolkę.

Szybka fasolka w wersji angielskiej   - Krok 4

Krok 5

Potrawę posyp posiekanym szczypiorkiem i natychmiast podawaj. Najlepiej z pieczywem.

Szybka fasolka w wersji angielskiej   - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybka fasolka w wersji angielskiej   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybka fasolka w wersji angielskiej   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybka fasolka w wersji angielskiej   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybka fasolka w wersji angielskiej   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybka fasolka w wersji angielskiej   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybka fasolka w wersji angielskiej   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybka fasolka w wersji angielskiej   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybka fasolka w wersji angielskiej   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szybka fasolka w wersji angielskiej  Szybka fasolka w wersji angielskiej

Danie szybkie, smaczne i uniwersalne – fasolka w wersji angielskiej. Jej przygotowanie jest bardzo proste. Potrzebujesz do tego gotowej fasolki w pomidorach. Ewentualnie możesz przyrządzić ją samodzielne – w tym celu dzień wcześniej namocz surową fasolę w wodzie, aby podczas gotowania szybciej zmiękła. Następnie duś ją w kawałkach pomidorów oraz dopraw pieprzem lub suszoną włoszczyzną. Do dania niezbędny jest także dodatek mięsny. Sięgnij po cienkie plastry boczku, które warto podsmażyć na patelni, aż staną się rumiane i chrupiące. Zastąpić je możesz inną wędliną o wyrazistym smaku, np. szynką parmeńską. Z fasolką świetnie skomponuje się także jajko sadzone. Dla zyskania dodatkowego aromatu, przypraw je włoskimi ziołami (np. bazylią i oregano). Ostrość zapewni natomiast szczypta suszonej papryki lub drobno posiekany czosnek. Fasolkę w wersji angielskiej podawaj ułożoną warstwowo na ciepło. Dekoracyjnie oprósz ją szczypiorkiem. Co sądzisz o tym przepisie? Wypróbuj i podziel się opinią.