Szybka fasolka w wersji angielskiej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybka fasolka w wersji angielskiej

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

233 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

118 osób wydrukowało

Pobierz pdf

338 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

2 sztuki

8 plastrów

4 sztuki

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Plastry boczku usmaż na patelni, aż zrobią się rumiane i chrupiące. Po tym czasie przełóż je na talerz.

Szybka fasolka w wersji angielskiej   - Krok 1

Krok 2

Na tym samym tłuszczy podgrzej fasolkę. Dopraw ją przyprawą w mini kostkach Knorr.

Szybka fasolka w wersji angielskiej   - Krok 2

Krok 3

Gotową przelej na talerz, gdzie jest już boczek.

Szybka fasolka w wersji angielskiej   - Krok 3

Krok 4

Teraz usmaż dwa jajka sadzone. Gotowe przełóż delikatnie na fasolkę.

Szybka fasolka w wersji angielskiej   - Krok 4

Krok 5

Potrawę posyp posiekanym szczypiorkiem i natychmiast podawaj. Najlepiej z pieczywem.

Szybka fasolka w wersji angielskiej   - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybka fasolka w wersji angielskiej   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybka fasolka w wersji angielskiej   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybka fasolka w wersji angielskiej   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybka fasolka w wersji angielskiej   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybka fasolka w wersji angielskiej   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybka fasolka w wersji angielskiej   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybka fasolka w wersji angielskiej   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybka fasolka w wersji angielskiej   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Placki owsiane
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szybka fasolka w wersji angielskiej  Szybka fasolka w wersji angielskiej

Danie szybkie, smaczne i uniwersalne – fasolka w wersji angielskiej. Jej przygotowanie jest bardzo proste. Potrzebujesz do tego gotowej fasolki w pomidorach. Ewentualnie możesz przyrządzić ją samodzielne – w tym celu dzień wcześniej namocz surową fasolę w wodzie, aby podczas gotowania szybciej zmiękła. Następnie duś ją w kawałkach pomidorów oraz dopraw pieprzem lub suszoną włoszczyzną. Do dania niezbędny jest także dodatek mięsny. Sięgnij po cienkie plastry boczku, które warto podsmażyć na patelni, aż staną się rumiane i chrupiące. Zastąpić je możesz inną wędliną o wyrazistym smaku, np. szynką parmeńską. Z fasolką świetnie skomponuje się także jajko sadzone. Dla zyskania dodatkowego aromatu, przypraw je włoskimi ziołami (np. bazylią i oregano). Ostrość zapewni natomiast szczypta suszonej papryki lub drobno posiekany czosnek. Fasolkę w wersji angielskiej podawaj ułożoną warstwowo na ciepło. Dekoracyjnie oprósz ją szczypiorkiem. Co sądzisz o tym przepisie? Wypróbuj i podziel się opinią.