
Składniki
2 opakowania
2 sztuki
8 plastrów
4 sztuki
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Plastry boczku usmaż na patelni, aż zrobią się rumiane i chrupiące. Po tym czasie przełóż je na talerz.

Krok 2
Na tym samym tłuszczy podgrzej fasolkę. Dopraw ją przyprawą w mini kostkach Knorr.

Krok 3
Gotową przelej na talerz, gdzie jest już boczek.

Krok 4
Teraz usmaż dwa jajka sadzone. Gotowe przełóż delikatnie na fasolkę.

Krok 5
Potrawę posyp posiekanym szczypiorkiem i natychmiast podawaj. Najlepiej z pieczywem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Szybka fasolka w wersji angielskiej
Danie szybkie, smaczne i uniwersalne – fasolka w wersji angielskiej. Jej przygotowanie jest bardzo proste. Potrzebujesz do tego gotowej fasolki w pomidorach. Ewentualnie możesz przyrządzić ją samodzielne – w tym celu dzień wcześniej namocz surową fasolę w wodzie, aby podczas gotowania szybciej zmiękła. Następnie duś ją w kawałkach pomidorów oraz dopraw pieprzem lub suszoną włoszczyzną. Do dania niezbędny jest także dodatek mięsny. Sięgnij po cienkie plastry boczku, które warto podsmażyć na patelni, aż staną się rumiane i chrupiące. Zastąpić je możesz inną wędliną o wyrazistym smaku, np. szynką parmeńską. Z fasolką świetnie skomponuje się także jajko sadzone. Dla zyskania dodatkowego aromatu, przypraw je włoskimi ziołami (np. bazylią i oregano). Ostrość zapewni natomiast szczypta suszonej papryki lub drobno posiekany czosnek. Fasolkę w wersji angielskiej podawaj ułożoną warstwowo na ciepło. Dekoracyjnie oprósz ją szczypiorkiem. Co sądzisz o tym przepisie? Wypróbuj i podziel się opinią.


































