
Składniki
2 opakowania
2 sztuki
8 plastrów
4 sztuki
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Plastry boczku usmaż na patelni, aż zrobią się rumiane i chrupiące. Po tym czasie przełóż je na talerz.

Krok 2
Na tym samym tłuszczy podgrzej fasolkę. Dopraw ją przyprawą w mini kostkach Knorr.

Krok 3
Gotową przelej na talerz, gdzie jest już boczek.

Krok 4
Teraz usmaż dwa jajka sadzone. Gotowe przełóż delikatnie na fasolkę.

Krok 5
Potrawę posyp posiekanym szczypiorkiem i natychmiast podawaj. Najlepiej z pieczywem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Szybka fasolka w wersji angielskiej
Danie szybkie, smaczne i uniwersalne – fasolka w wersji angielskiej. Jej przygotowanie jest bardzo proste. Potrzebujesz do tego gotowej fasolki w pomidorach. Ewentualnie możesz przyrządzić ją samodzielne – w tym celu dzień wcześniej namocz surową fasolę w wodzie, aby podczas gotowania szybciej zmiękła. Następnie duś ją w kawałkach pomidorów oraz dopraw pieprzem lub suszoną włoszczyzną. Do dania niezbędny jest także dodatek mięsny. Sięgnij po cienkie plastry boczku, które warto podsmażyć na patelni, aż staną się rumiane i chrupiące. Zastąpić je możesz inną wędliną o wyrazistym smaku, np. szynką parmeńską. Z fasolką świetnie skomponuje się także jajko sadzone. Dla zyskania dodatkowego aromatu, przypraw je włoskimi ziołami (np. bazylią i oregano). Ostrość zapewni natomiast szczypta suszonej papryki lub drobno posiekany czosnek. Fasolkę w wersji angielskiej podawaj ułożoną warstwowo na ciepło. Dekoracyjnie oprósz ją szczypiorkiem. Co sądzisz o tym przepisie? Wypróbuj i podziel się opinią.