
Składniki
null
1 sztuka
null
0.7 szklanki
3 łyżki
3 łyżki
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Śledzie umyj, skrop sokiem z cytryny i odstaw na 40 minut.
Krok 2
Mleko, mąkę i jajko zagnieć na ciasto o konsystencji gęstej śmietany, dopraw przyprawami.
Krok 3
Maczaj kawałki ryby w cieście i smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej