Wyśmienite śledzie w cieście

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0

3 łyżki

1 sztuka

0

0.7 szklanki

3 łyżki

8 sztuk

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śledzie umyj, skrop sokiem z cytryny i odstaw na 40 minut.

Krok 2

Mleko, mąkę i jajko zagnieć na ciasto o konsystencji gęstej śmietany, dopraw przyprawami.

Krok 3

Maczaj kawałki ryby w cieście i smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

1 osoba ogląda przepis:
Szarlotka
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej