Składniki
null
1 sztuka
null
0.7 szklanki
3 łyżki
3 łyżki
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Śledzie umyj, skrop sokiem z cytryny i odstaw na 40 minut.
Krok 2
Mleko, mąkę i jajko zagnieć na ciasto o konsystencji gęstej śmietany, dopraw przyprawami.
Krok 3
Maczaj kawałki ryby w cieście i smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej