
Składniki
null
1 sztuka
null
0.7 szklanki
3 łyżki
3 łyżki
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Śledzie umyj, skrop sokiem z cytryny i odstaw na 40 minut.
Krok 2
Mleko, mąkę i jajko zagnieć na ciasto o konsystencji gęstej śmietany, dopraw przyprawami.
Krok 3
Maczaj kawałki ryby w cieście i smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej