
Składniki
1 sztuka
4 sztuki
null
null
1 sztuka
50 gramów
3 łyżki
200 gramów
100 gramów
1 szklanka
0.5 opakowania
4 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety umyj dokładnie i osusz. Skrop sokiem wyciśniętym z cytryny i odstaw na przynajmniej 15 minut w chłodne miejsce.
Krok 2
W tym czasie ugotuj ryż. Na 5 minut przed końcem, dodaj rodzynki, odcedź.
Krok 3
Cebulę obierz i posiekaj w piórka, zeszklij na tłuszczu, podlej winem rozmieszonym z wodą. Dopraw do smaku i włóż do wywaru filety rybne.
Krok 4
Duś na małym ogniu przez 10 minut, po czym osącz i odłóż w ciepłe miejsce, aby nie wystygła.
Krok 5
Sos przetrzyj przez sitko, wymieszaj ze śmietaną, pokrojonymi orzeszkami, jeżeli jest zbyt rzadki zagęść mąką i zagotuj.
Krok 6
Zestaw z ognia, dodaj żółtka jaj i rozmieszaj energicznie.
Krok 7
Ryż z rodzynkami rozłóż na talerzach i ułóż na nim rybę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej