Pieczone udka kurczaka glazurowane owocami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczone udka kurczaka glazurowane owocami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

335 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

79 osób wydrukowało

Pobierz pdf

193 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1200 gramów

2 łyżeczki

100 gramów

2 łyżki

10 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przyprawę wymieszaj w misce z dżemem z owoców tropikalnych, startą skórką z limonki.

Pieczone udka kurczaka glazurowane owocami - Krok 1

Krok 2

Dodaj starty imbir, sok z limonki oraz dwie łyżki Ketchupu Hellmann's. Całość dokładnie wymieszaj.

Pieczone udka kurczaka glazurowane owocami - Krok 2

Krok 3

Podudzia z kurczaka umyj i włóż je do przygotowanej marynaty. Całość umieść w woreczku do pieczenia. Piecz w 180°C przez 60 minut. Pod koniec pieczenia rozerwij torebkę i pozwól, aby marynata lekko opiekła się na wierzchu kurczaka.

Pieczone udka kurczaka glazurowane owocami - Krok 3

Krok 4

Upieczone podudzia podawaj na ryżu, dekorując świeżymi owocami tropikalnymi, np. mango.

Pieczone udka kurczaka glazurowane owocami - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • Elżbieta Ślaska

    Elżbieta Ślaska , 26.11.2016

    Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone udka kurczaka glazurowane owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone udka kurczaka glazurowane owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone udka kurczaka glazurowane owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone udka kurczaka glazurowane owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone udka kurczaka glazurowane owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone udka kurczaka glazurowane owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone udka kurczaka glazurowane owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone udka kurczaka glazurowane owocami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej