Pieczone udka kurczaka glazurowane owocami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczone udka kurczaka glazurowane owocami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
336 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

80 osób wydrukowało

Pobierz pdf

195 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1200 gramów

2 łyżeczki

100 gramów

2 łyżki

10 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przyprawę wymieszaj w misce z dżemem z owoców tropikalnych, startą skórką z limonki.

Pieczone udka kurczaka glazurowane owocami - Krok 1

Krok 2

Dodaj starty imbir, sok z limonki oraz dwie łyżki Ketchupu Hellmann's. Całość dokładnie wymieszaj.

Pieczone udka kurczaka glazurowane owocami - Krok 2

Krok 3

Podudzia z kurczaka umyj i włóż je do przygotowanej marynaty. Całość umieść w woreczku do pieczenia. Piecz w 180°C przez 60 minut. Pod koniec pieczenia rozerwij torebkę i pozwól, aby marynata lekko opiekła się na wierzchu kurczaka.

Pieczone udka kurczaka glazurowane owocami - Krok 3

Krok 4

Upieczone podudzia podawaj na ryżu, dekorując świeżymi owocami tropikalnymi, np. mango.

Pieczone udka kurczaka glazurowane owocami - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • Elżbieta Ślaska

    Elżbieta Ślaska , 26.11.2016

    Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone udka kurczaka glazurowane owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone udka kurczaka glazurowane owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone udka kurczaka glazurowane owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone udka kurczaka glazurowane owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone udka kurczaka glazurowane owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone udka kurczaka glazurowane owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone udka kurczaka glazurowane owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone udka kurczaka glazurowane owocami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej