Pieczone udka kurczaka glazurowane owocami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczone udka kurczaka glazurowane owocami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
336 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

80 osób wydrukowało

Pobierz pdf

195 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1200 gramów

2 łyżeczki

100 gramów

2 łyżki

10 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przyprawę wymieszaj w misce z dżemem z owoców tropikalnych, startą skórką z limonki.

Pieczone udka kurczaka glazurowane owocami - Krok 1

Krok 2

Dodaj starty imbir, sok z limonki oraz dwie łyżki Ketchupu Hellmann's. Całość dokładnie wymieszaj.

Pieczone udka kurczaka glazurowane owocami - Krok 2

Krok 3

Podudzia z kurczaka umyj i włóż je do przygotowanej marynaty. Całość umieść w woreczku do pieczenia. Piecz w 180°C przez 60 minut. Pod koniec pieczenia rozerwij torebkę i pozwól, aby marynata lekko opiekła się na wierzchu kurczaka.

Pieczone udka kurczaka glazurowane owocami - Krok 3

Krok 4

Upieczone podudzia podawaj na ryżu, dekorując świeżymi owocami tropikalnymi, np. mango.

Pieczone udka kurczaka glazurowane owocami - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • Elżbieta Ślaska

    Elżbieta Ślaska , 26.11.2016

    Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone udka kurczaka glazurowane owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone udka kurczaka glazurowane owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone udka kurczaka glazurowane owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone udka kurczaka glazurowane owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone udka kurczaka glazurowane owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone udka kurczaka glazurowane owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone udka kurczaka glazurowane owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone udka kurczaka glazurowane owocami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pikantne skrzydełka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej