Przedwiosenna sałatka z rzodkiewkami i fetą
łatwe
30 osób zapisało

Składniki
1 opakowanie
1 sztuka
1 pęczek
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżki
1 opakowanie
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórek obrać, przekroić wzdłuż na pół i pokroić w plasterki. Rzodkiewki pokroić na ćwiartki, paprykę w paseczki. Wymieszać.
Krok 2
Fetę pokroić w kostkę i ułożyć na wierzchu sałatki.
Krok 3
Przygotować sos. Wymieszać 1/2 sosu sałatkowego koperkowo-ziołowego Knorr z 2 łyżkami oliwy i 2 łyżkami wody. Powstałym sosem polać sałatkę. Odstawić na 15 minut do lodówki. Podawać z białym półwytrawnym winem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.
Czytaj więcejSoczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.
Czytaj więcej