Przedwiosenna sałatka z rzodkiewkami i fetą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Przedwiosenna sałatka z rzodkiewkami i fetą

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

34 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

1 pęczek

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórek obrać, przekroić wzdłuż na pół i pokroić w plasterki. Rzodkiewki pokroić na ćwiartki, paprykę w paseczki. Wymieszać.

Krok 2

Fetę pokroić w kostkę i ułożyć na wierzchu sałatki.

Krok 3

Przygotować sos. Wymieszać 1/2 sosu sałatkowego koperkowo-ziołowego Knorr z 2 łyżkami oliwy i 2 łyżkami wody. Powstałym sosem polać sałatkę. Odstawić na 15 minut do lodówki. Podawać z białym półwytrawnym winem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przedwiosenna sałatka z rzodkiewkami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przedwiosenna sałatka z rzodkiewkami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przedwiosenna sałatka z rzodkiewkami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przedwiosenna sałatka z rzodkiewkami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przedwiosenna sałatka z rzodkiewkami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przedwiosenna sałatka z rzodkiewkami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przedwiosenna sałatka z rzodkiewkami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Przedwiosenna sałatka z rzodkiewkami i fetą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej