Przedwiosenna sałatka z rzodkiewkami i fetą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Przedwiosenna sałatka z rzodkiewkami i fetą

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

34 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

1 pęczek

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórek obrać, przekroić wzdłuż na pół i pokroić w plasterki. Rzodkiewki pokroić na ćwiartki, paprykę w paseczki. Wymieszać.

Krok 2

Fetę pokroić w kostkę i ułożyć na wierzchu sałatki.

Krok 3

Przygotować sos. Wymieszać 1/2 sosu sałatkowego koperkowo-ziołowego Knorr z 2 łyżkami oliwy i 2 łyżkami wody. Powstałym sosem polać sałatkę. Odstawić na 15 minut do lodówki. Podawać z białym półwytrawnym winem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przedwiosenna sałatka z rzodkiewkami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przedwiosenna sałatka z rzodkiewkami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przedwiosenna sałatka z rzodkiewkami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przedwiosenna sałatka z rzodkiewkami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przedwiosenna sałatka z rzodkiewkami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przedwiosenna sałatka z rzodkiewkami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przedwiosenna sałatka z rzodkiewkami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Przedwiosenna sałatka z rzodkiewkami i fetą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka pomidorowa
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej