Przedwiosenna sałatka z rzodkiewkami i fetą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Przedwiosenna sałatka z rzodkiewkami i fetą

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

1 pęczek

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórek obrać, przekroić wzdłuż na pół i pokroić w plasterki. Rzodkiewki pokroić na ćwiartki, paprykę w paseczki. Wymieszać.

Krok 2

Fetę pokroić w kostkę i ułożyć na wierzchu sałatki.

Krok 3

Przygotować sos. Wymieszać 1/2 sosu sałatkowego koperkowo-ziołowego Knorr z 2 łyżkami oliwy i 2 łyżkami wody. Powstałym sosem polać sałatkę. Odstawić na 15 minut do lodówki. Podawać z białym półwytrawnym winem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przedwiosenna sałatka z rzodkiewkami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przedwiosenna sałatka z rzodkiewkami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przedwiosenna sałatka z rzodkiewkami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przedwiosenna sałatka z rzodkiewkami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przedwiosenna sałatka z rzodkiewkami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przedwiosenna sałatka z rzodkiewkami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przedwiosenna sałatka z rzodkiewkami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Przedwiosenna sałatka z rzodkiewkami i fetą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej