
Składniki
6 listki
6 listki
0.25 pęczka
0.25 pęczka
8 sztuk
3 sztuki
3 łyżki
3 sztuki
3 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałaty, szpinak i liście buraczka dobrze opłukać i osuszyć. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać ze skorupek. Każde pokróić na ćwiartki albo ósemki.
Krok 2
Szynkę pokroić na pół plasterki a jeśli plastry są bardzo duże to na grube pasy i kawałki zwinąć w różyczki.
Krok 3
W małym słoiczku wymieszać olej, wodę i sos w proszku - odstawić na kilka minut żeby smaki się przegryzły.
Krok 4
Zieleninę ułożyć na dużym półmisku - większe liście porwać na mniejsze kawałki. Poprzekładać je kawałkami jajek i szynki. Całość polać sosem i posypać listkami koperku. Podawać od razu po przygotowaniu.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej