Duży talerz sałaty lunchowej, koperkowej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duży talerz sałaty lunchowej, koperkowej

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 listki

6 listki

0.25 pęczka

0.25 pęczka

8 sztuk

3 sztuki

3 łyżki

3 sztuki

3 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałaty, szpinak i liście buraczka dobrze opłukać i osuszyć. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać ze skorupek. Każde pokróić na ćwiartki albo ósemki.

Krok 2

Szynkę pokroić na pół plasterki a jeśli plastry są bardzo duże to na grube pasy i kawałki zwinąć w różyczki.

Krok 3

W małym słoiczku wymieszać olej, wodę i sos w proszku - odstawić na kilka minut żeby smaki się przegryzły.

Krok 4

Zieleninę ułożyć na dużym półmisku - większe liście porwać na mniejsze kawałki. Poprzekładać je kawałkami jajek i szynki. Całość polać sosem i posypać listkami koperku. Podawać od razu po przygotowaniu.

Izabella Kulińska

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duży talerz sałaty lunchowej, koperkowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duży talerz sałaty lunchowej, koperkowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duży talerz sałaty lunchowej, koperkowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duży talerz sałaty lunchowej, koperkowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duży talerz sałaty lunchowej, koperkowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duży talerz sałaty lunchowej, koperkowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duży talerz sałaty lunchowej, koperkowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duży talerz sałaty lunchowej, koperkowej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej