Duży talerz sałaty lunchowej, koperkowej

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 listki

6 listki

0.25 pęczka

0.25 pęczka

8 sztuk

3 sztuki

3 łyżki

3 sztuki

3 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałaty, szpinak i liście buraczka dobrze opłukać i osuszyć. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać ze skorupek. Każde pokróić na ćwiartki albo ósemki.

Krok 2

Szynkę pokroić na pół plasterki a jeśli plastry są bardzo duże to na grube pasy i kawałki zwinąć w różyczki.

Krok 3

W małym słoiczku wymieszać olej, wodę i sos w proszku - odstawić na kilka minut żeby smaki się przegryzły.

Krok 4

Zieleninę ułożyć na dużym półmisku - większe liście porwać na mniejsze kawałki. Poprzekładać je kawałkami jajek i szynki. Całość polać sosem i posypać listkami koperku. Podawać od razu po przygotowaniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duży talerz sałaty lunchowej, koperkowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duży talerz sałaty lunchowej, koperkowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duży talerz sałaty lunchowej, koperkowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duży talerz sałaty lunchowej, koperkowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duży talerz sałaty lunchowej, koperkowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duży talerz sałaty lunchowej, koperkowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duży talerz sałaty lunchowej, koperkowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej