Sałatka z brokułów i z fetą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z brokułów i z fetą

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

3 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 szklanki

3 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Różyczki brokuła ugotuj na pół twardo, wystudź w zimnej wodzie.

Krok 2

Pestki słonecznika upraż na suchej patelni.

Krok 3

Fetę pokrój w kosteczkę. Fasolę opłucz w zimnej wodzie i odsącz.

Krok 4

Sos sałatkowy czosnkowy Knorr połącz ze śmietaną i majonezem.

Krok 5

Układaj warstwami: 0,5 brokuła, fety i fasoli. Polej 0,5 sosu i posyp 0,5 pestek. Następne warstwy układaj tak samo. Kilka różyczek brokuła pozostaw do dekoracji.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z brokułów i z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z brokułów i z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z brokułów i z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z brokułów i z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z brokułów i z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z brokułów i z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z brokułów i z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z brokułów i z fetą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej