
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
0.5 szklanki
1 opakowanie
1 opakowanie
3 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Różyczki brokuła ugotuj na pół twardo, wystudź w zimnej wodzie.
Krok 2
Pestki słonecznika upraż na suchej patelni.
Krok 3
Fetę pokrój w kosteczkę. Fasolę opłucz w zimnej wodzie i odsącz.
Krok 4
Sos sałatkowy czosnkowy Knorr połącz ze śmietaną i majonezem.
Krok 5
Układaj warstwami: 0,5 brokuła, fety i fasoli. Polej 0,5 sosu i posyp 0,5 pestek. Następne warstwy układaj tak samo. Kilka różyczek brokuła pozostaw do dekoracji.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcej