
Składniki
1 opakowanie
3 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
0.5 szklanki
3 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Różyczki brokuła ugotuj na pół twardo, wystudź w zimnej wodzie.
Krok 2
Pestki słonecznika upraż na suchej patelni.
Krok 3
Fetę pokrój w kosteczkę. Fasolę opłucz w zimnej wodzie i odsącz.
Krok 4
Sos sałatkowy czosnkowy Knorr połącz ze śmietaną i majonezem.
Krok 5
Układaj warstwami: 0,5 brokuła, fety i fasoli. Polej 0,5 sosu i posyp 0,5 pestek. Następne warstwy układaj tak samo. Kilka różyczek brokuła pozostaw do dekoracji.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej