Sałatka z brokułów i z fetą

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

17 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 szklanki

1 opakowanie

1 opakowanie

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Różyczki brokuła ugotuj na pół twardo, wystudź w zimnej wodzie.

Krok 2

Pestki słonecznika upraż na suchej patelni.

Krok 3

Fetę pokrój w kosteczkę. Fasolę opłucz w zimnej wodzie i odsącz.

Krok 4

Sos sałatkowy czosnkowy Knorr połącz ze śmietaną i majonezem.

Krok 5

Układaj warstwami: 0,5 brokuła, fety i fasoli. Polej 0,5 sosu i posyp 0,5 pestek. Następne warstwy układaj tak samo. Kilka różyczek brokuła pozostaw do dekoracji.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z brokułów i z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z brokułów i z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z brokułów i z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z brokułów i z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z brokułów i z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z brokułów i z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z brokułów i z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej