Sałatka z brokułów i z fetą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z brokułów i z fetą

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

3 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 szklanki

3 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Różyczki brokuła ugotuj na pół twardo, wystudź w zimnej wodzie.

Krok 2

Pestki słonecznika upraż na suchej patelni.

Krok 3

Fetę pokrój w kosteczkę. Fasolę opłucz w zimnej wodzie i odsącz.

Krok 4

Sos sałatkowy czosnkowy Knorr połącz ze śmietaną i majonezem.

Krok 5

Układaj warstwami: 0,5 brokuła, fety i fasoli. Polej 0,5 sosu i posyp 0,5 pestek. Następne warstwy układaj tak samo. Kilka różyczek brokuła pozostaw do dekoracji.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z brokułów i z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z brokułów i z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z brokułów i z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z brokułów i z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z brokułów i z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z brokułów i z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z brokułów i z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z brokułów i z fetą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej