
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
4 sztuki
1 sztuka
150 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórki bardzo dokładnie szorujemy, ale nie obieramy. Szatkujemy je w cienkie plasterki i przekładamy do miski.
Krok 2
Dodajemy poszatkowaną drobno cebulę.
Krok 3
Przygotujemy sos sałatkowy zgodnie z przepisem. Dodajemy do niego ocet i cukier. Dokładnie mieszamy i dodajemy do sałatki.
Krok 4
Całość mieszamy i chłodzimy w lodówce kilka godzin.
Krok 5
Przed podaniem ponownie mieszamy. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej