
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
4 sztuki
1 sztuka
150 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórki bardzo dokładnie szorujemy, ale nie obieramy. Szatkujemy je w cienkie plasterki i przekładamy do miski.
Krok 2
Dodajemy poszatkowaną drobno cebulę.
Krok 3
Przygotujemy sos sałatkowy zgodnie z przepisem. Dodajemy do niego ocet i cukier. Dokładnie mieszamy i dodajemy do sałatki.
Krok 4
Całość mieszamy i chłodzimy w lodówce kilka godzin.
Krok 5
Przed podaniem ponownie mieszamy. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej