Krewetki w sosie cytrusowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki w sosie cytrusowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

125 mililitrów

1 szczypta

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

16 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z pomarańczy oraz cytryny wyciśnij sok, dodaj do niego miód, sos sojowy i imbir oraz 100 ml wody. Dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Dorzuć również dymkę oraz czosnek bardzo drobno posiekane.

Krok 3

Do reszty wody wsyp mąkę, wymieszaj i dodaj do sosu. Płyn zagotuj i odstaw na 15 minut.

Krok 4

Krewetki umyj i osusz i włóż do sosu. Marynuj je przez godzinę.

Krok 5

Krewetki wyjmij z zalewy i ułóż na folii aluminiowej. Piecz je przez kilka minut w piekarniku lub na grillu.

Krok 6

Serwuj na ciepło z białym pieczywem i polane sosem cytrusowym. Możesz nabić je na wykałaczki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki w sosie cytrusowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki w sosie cytrusowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki w sosie cytrusowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki w sosie cytrusowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki w sosie cytrusowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki w sosie cytrusowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki w sosie cytrusowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki w sosie cytrusowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Lazania po grecku
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej