Smażone parówki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażone parówki

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 sztuki

1 sztuka

0.5 kilograma

1.5 łyżeczki

1 sztuka

null

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Parówki obrane z folii pokroić na 3 części, naciąć z obu stron końcówki na głębokość ok. 0,5 cm.

Krok 2

Pieczarki i cebulę pokroić w kostkę, marchew, seler i pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

Krok 3

Cebulę zeszklić na patelni, dodać pieczarki. Dopraw Delikatem Knorr.

Krok 4

Dodać starte warzywa i dusić do miękkości.

Krok 5

Następnie dodać parówki i dusić jeszcze około 10 min.

MartaS

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażone parówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażone parówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażone parówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażone parówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażone parówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażone parówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażone parówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażone parówki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej