
Składniki
1 sztuka
0.5 sztuki
1 sztuka
0.5 kilograma
1.5 łyżeczki
1 sztuka
null
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Parówki obrane z folii pokroić na 3 części, naciąć z obu stron końcówki na głębokość ok. 0,5 cm.
Krok 2
Pieczarki i cebulę pokroić w kostkę, marchew, seler i pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Krok 3
Cebulę zeszklić na patelni, dodać pieczarki. Dopraw Delikatem Knorr.
Krok 4
Dodać starte warzywa i dusić do miękkości.
Krok 5
Następnie dodać parówki i dusić jeszcze około 10 min.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej