Smażone parówki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażone parówki

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 sztuki

1 sztuka

0.5 kilograma

1.5 łyżeczki

1 sztuka

null

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Parówki obrane z folii pokroić na 3 części, naciąć z obu stron końcówki na głębokość ok. 0,5 cm.

Krok 2

Pieczarki i cebulę pokroić w kostkę, marchew, seler i pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

Krok 3

Cebulę zeszklić na patelni, dodać pieczarki. Dopraw Delikatem Knorr.

Krok 4

Dodać starte warzywa i dusić do miękkości.

Krok 5

Następnie dodać parówki i dusić jeszcze około 10 min.

MartaS

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażone parówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażone parówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażone parówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażone parówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażone parówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażone parówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażone parówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażone parówki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej