
Składniki
1 sztuka
0.5 sztuki
1 sztuka
0.5 kilograma
1.5 łyżeczki
1 sztuka
null
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Parówki obrane z folii pokroić na 3 części, naciąć z obu stron końcówki na głębokość ok. 0,5 cm.
Krok 2
Pieczarki i cebulę pokroić w kostkę, marchew, seler i pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Krok 3
Cebulę zeszklić na patelni, dodać pieczarki. Dopraw Delikatem Knorr.
Krok 4
Dodać starte warzywa i dusić do miękkości.
Krok 5
Następnie dodać parówki i dusić jeszcze około 10 min.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej