Cebule faszerowane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cebule faszerowane

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

274 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
7 os.
Drukuj

62 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

123 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

14 sztuk

2 opakowania

30 dekagramów

2 sztuki

0.5 szklanki

20 dekagramów

10 dekagramów

1 pęczek

0.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule gotuj kilka minut w lekko osolonym wrzątku. Zetnij wierzchy. Wydrąż środki, posiekaj je.

Cebule faszerowane  - Krok 1

Krok 2

Pieczarki drobno pokrój. Ryż ugotuj na sypko. Pieczeń pokrój w paseczki. Czosnek przeciśnij przez praskę, natkę pietruszki posiekaj.

Cebule faszerowane  - Krok 2

Krok 3

Na rozgrzanym oleju zeszklij posiekane środki cebul, oddzielnie przesmaż pieczarki.

Cebule faszerowane  - Krok 3

Krok 4

Ryż wmieszaj z pieczenią, pieczarkami, czosnkiem i natką pietruszki. Dopraw do smaku Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.

Cebule faszerowane  - Krok 4

Krok 5

Cebule napełnij farszem, posyp startym serem, włóż do żaroodpornego naczynia.

Cebule faszerowane  - Krok 5

Krok 6

Fixy Spaghetti Napoli Knorr wymieszaj z 0,5 litrem wody i dodaj wcześniej przesmażoną cebulę. Sos wlej do cebul i piecz około 40 minut w temperaturze 180 stopni. Po 30 minutach wyjmij cebule i posyp serem. Wstaw do zapieczenia na 10 minut.

Cebule faszerowane  - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cebule faszerowane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cebule faszerowane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cebule faszerowane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cebule faszerowane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cebule faszerowane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cebule faszerowane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cebule faszerowane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cebule faszerowane  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kwaśnica
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Cebule faszerowane Cebule faszerowane

Faszerowane warzywa to doskonały sposób na pyszny obiad, przekąskę lub dodatek do dania głównego. Tym razem przyrządź faszerowaną cebulę – z tym przepisem nie będzie to trudne. Na początek obierz warzywa i ugotuj je w osolonym wrzątku, po czym zetnij wierzchy i posiekaj wydrążone wcześniej środki. Wrzuć je na rozgrzany olej i zeszklij, a osobno usmaż pokrojone pieczarki. Przygotowane wcześniej składniki i posiekane warzywa wymieszaj z pieczenią pokrojoną w paski i dopraw przyprawą uniwersalną, która nada całości wyrazistego smaku. Kiedy farsz będzie gotowy, napełnij nim skorupki cebul, posyp obficie startym żółtym serem (sprawdzi się parmezan lub grana padano) i włóż do naczynia żaroodpornego. Aromatyczny sos połączy wszystkie smaki i będzie doskonałym dopełnieniem przekąski – przyrządź go według instrukcji na opakowaniu, zalej nim cebulę i wstaw do rozgrzanego piekarnika. Z czym podawać faszerowane warzywa? Doskonale komponują się z pieczonym mięsem i surówkami. Cenimy Twoją opinię o naszych przepisach – podziel się nią w komentarzu!