
Składniki
14 sztuk
2 opakowania
30 dekagramów
2 sztuki
0.5 szklanki
20 dekagramów
10 dekagramów
1 pęczek
0.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule gotuj kilka minut w lekko osolonym wrzątku. Zetnij wierzchy. Wydrąż środki, posiekaj je.

Krok 2
Pieczarki drobno pokrój. Ryż ugotuj na sypko. Pieczeń pokrój w paseczki. Czosnek przeciśnij przez praskę, natkę pietruszki posiekaj.

Krok 3
Na rozgrzanym oleju zeszklij posiekane środki cebul, oddzielnie przesmaż pieczarki.

Krok 4
Ryż wmieszaj z pieczenią, pieczarkami, czosnkiem i natką pietruszki. Dopraw do smaku Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.

Krok 5
Cebule napełnij farszem, posyp startym serem, włóż do żaroodpornego naczynia.

Krok 6
Fixy Spaghetti Napoli Knorr wymieszaj z 0,5 litrem wody i dodaj wcześniej przesmażoną cebulę. Sos wlej do cebul i piecz około 40 minut w temperaturze 180 stopni. Po 30 minutach wyjmij cebule i posyp serem. Wstaw do zapieczenia na 10 minut.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Cebule faszerowane
Faszerowane warzywa to doskonały sposób na pyszny obiad, przekąskę lub dodatek do dania głównego. Tym razem przyrządź faszerowaną cebulę – z tym przepisem nie będzie to trudne. Na początek obierz warzywa i ugotuj je w osolonym wrzątku, po czym zetnij wierzchy i posiekaj wydrążone wcześniej środki. Wrzuć je na rozgrzany olej i zeszklij, a osobno usmaż pokrojone pieczarki. Przygotowane wcześniej składniki i posiekane warzywa wymieszaj z pieczenią pokrojoną w paski i dopraw przyprawą uniwersalną, która nada całości wyrazistego smaku. Kiedy farsz będzie gotowy, napełnij nim skorupki cebul, posyp obficie startym żółtym serem (sprawdzi się parmezan lub grana padano) i włóż do naczynia żaroodpornego. Aromatyczny sos połączy wszystkie smaki i będzie doskonałym dopełnieniem przekąski – przyrządź go według instrukcji na opakowaniu, zalej nim cebulę i wstaw do rozgrzanego piekarnika. Z czym podawać faszerowane warzywa? Doskonale komponują się z pieczonym mięsem i surówkami. Cenimy Twoją opinię o naszych przepisach – podziel się nią w komentarzu!