
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
0.5 sztuki
2 łyżki
1 łyżka
8 plastrów
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
1 sztuka
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ser tofu odcedź, osusz i pokrój w kostkę o boku 2 cm.
Krok 2
Czosnek pokrój w plastry i smaż go przez minutę na oleju. Wyjmij.
Krok 3
Na tłuszcz włóż tofu i smaż go przewracając, aby równomiernie się zarumienił. Wyjmij odcedź i trzymać w ciepłe.
Krok 4
Marchew i paprykę pokrój w paski i podsmaż przez minutę na tym samym oleju.
Krok 5
Chili posiekaj. Dodaj sos sojowy, sok z limonki, sos rybny oraz cukier. Mieszaj do czasu, gdy cukier się rozpuści.
Krok 6
Tofu wyłóż na półmisek, na to połóż marchewkę i paprykę. Polej sosem i udekoruj plasterkami imbiru.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej