
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
0.5 sztuki
2 łyżki
1 łyżka
8 plastrów
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
1 sztuka
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ser tofu odcedź, osusz i pokrój w kostkę o boku 2 cm.
Krok 2
Czosnek pokrój w plastry i smaż go przez minutę na oleju. Wyjmij.
Krok 3
Na tłuszcz włóż tofu i smaż go przewracając, aby równomiernie się zarumienił. Wyjmij odcedź i trzymać w ciepłe.
Krok 4
Marchew i paprykę pokrój w paski i podsmaż przez minutę na tym samym oleju.
Krok 5
Chili posiekaj. Dodaj sos sojowy, sok z limonki, sos rybny oraz cukier. Mieszaj do czasu, gdy cukier się rozpuści.
Krok 6
Tofu wyłóż na półmisek, na to połóż marchewkę i paprykę. Polej sosem i udekoruj plasterkami imbiru.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























