Tofu z sosem sojowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tofu z sosem sojowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

0.5 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

8 plastrów

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser tofu odcedź, osusz i pokrój w kostkę o boku 2 cm.

Krok 2

Czosnek pokrój w plastry i smaż go przez minutę na oleju. Wyjmij.

Krok 3

Na tłuszcz włóż tofu i smaż go przewracając, aby równomiernie się zarumienił. Wyjmij odcedź i trzymać w ciepłe.

Krok 4

Marchew i paprykę pokrój w paski i podsmaż przez minutę na tym samym oleju.

Krok 5

Chili posiekaj. Dodaj sos sojowy, sok z limonki, sos rybny oraz cukier. Mieszaj do czasu, gdy cukier się rozpuści.

Krok 6

Tofu wyłóż na półmisek, na to połóż marchewkę i paprykę. Polej sosem i udekoruj plasterkami imbiru.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tofu z sosem sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tofu z sosem sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tofu z sosem sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tofu z sosem sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tofu z sosem sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tofu z sosem sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tofu z sosem sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej