
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
0.5 sztuki
2 łyżki
1 łyżka
8 plastrów
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
1 sztuka
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ser tofu odcedź, osusz i pokrój w kostkę o boku 2 cm.
Krok 2
Czosnek pokrój w plastry i smaż go przez minutę na oleju. Wyjmij.
Krok 3
Na tłuszcz włóż tofu i smaż go przewracając, aby równomiernie się zarumienił. Wyjmij odcedź i trzymać w ciepłe.
Krok 4
Marchew i paprykę pokrój w paski i podsmaż przez minutę na tym samym oleju.
Krok 5
Chili posiekaj. Dodaj sos sojowy, sok z limonki, sos rybny oraz cukier. Mieszaj do czasu, gdy cukier się rozpuści.
Krok 6
Tofu wyłóż na półmisek, na to połóż marchewkę i paprykę. Polej sosem i udekoruj plasterkami imbiru.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej