Tofu z sosem sojowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tofu z sosem sojowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

0.5 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

8 plastrów

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser tofu odcedź, osusz i pokrój w kostkę o boku 2 cm.

Krok 2

Czosnek pokrój w plastry i smaż go przez minutę na oleju. Wyjmij.

Krok 3

Na tłuszcz włóż tofu i smaż go przewracając, aby równomiernie się zarumienił. Wyjmij odcedź i trzymać w ciepłe.

Krok 4

Marchew i paprykę pokrój w paski i podsmaż przez minutę na tym samym oleju.

Krok 5

Chili posiekaj. Dodaj sos sojowy, sok z limonki, sos rybny oraz cukier. Mieszaj do czasu, gdy cukier się rozpuści.

Krok 6

Tofu wyłóż na półmisek, na to połóż marchewkę i paprykę. Polej sosem i udekoruj plasterkami imbiru.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tofu z sosem sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tofu z sosem sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tofu z sosem sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tofu z sosem sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tofu z sosem sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tofu z sosem sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tofu z sosem sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tofu z sosem sojowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej