Pszepyszne jabłuszka w cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pszepyszne jabłuszka w cieście

Autor: PannaK

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 mililitrów

3 sztuki

2 łyżeczki

4 łyżki

200 gramów

4 łyżeczki

2 łyżeczki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obieramy jabłka ze skórki. Kroimy je na krążki, z których za pomocą noża wydłubujemy środki pochodzące z ogryzka. Krążki maja być grubości ok. 0,5 cm.

Krok 2

Wszytskie składniki (prócz jablek) wrzucamy do miski i miksujemy, aż powstanie gładka masa. Krązki moczymy w cieście i kładziemy na rozgrzanej patelni. Smażymy do momentu aż ciasto nie nabierze rumieńców.

Krok 3

Na koniec upieczone krążki posypujemy cukrem pudrem. Smacznego ! :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pszepyszne jabłuszka w cieście  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pszepyszne jabłuszka w cieście  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pszepyszne jabłuszka w cieście  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pszepyszne jabłuszka w cieście  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pszepyszne jabłuszka w cieście  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pszepyszne jabłuszka w cieście  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pszepyszne jabłuszka w cieście  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pszepyszne jabłuszka w cieście  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Wątróbka wieprzowa
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej