Pszepyszne jabłuszka w cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pszepyszne jabłuszka w cieście

Autor: PannaK

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 mililitrów

3 sztuki

2 łyżeczki

4 łyżki

200 gramów

4 łyżeczki

2 łyżeczki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obieramy jabłka ze skórki. Kroimy je na krążki, z których za pomocą noża wydłubujemy środki pochodzące z ogryzka. Krążki maja być grubości ok. 0,5 cm.

Krok 2

Wszytskie składniki (prócz jablek) wrzucamy do miski i miksujemy, aż powstanie gładka masa. Krązki moczymy w cieście i kładziemy na rozgrzanej patelni. Smażymy do momentu aż ciasto nie nabierze rumieńców.

Krok 3

Na koniec upieczone krążki posypujemy cukrem pudrem. Smacznego ! :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pszepyszne jabłuszka w cieście  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pszepyszne jabłuszka w cieście  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pszepyszne jabłuszka w cieście  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pszepyszne jabłuszka w cieście  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pszepyszne jabłuszka w cieście  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pszepyszne jabłuszka w cieście  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pszepyszne jabłuszka w cieście  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pszepyszne jabłuszka w cieście  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej