Składniki
200 gramów
2 łyżeczki
2 łyżeczki
300 mililitrów
4 łyżki
4 łyżeczki
3 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obieramy jabłka ze skórki. Kroimy je na krążki, z których za pomocą noża wydłubujemy środki pochodzące z ogryzka. Krążki maja być grubości ok. 0,5 cm.
Krok 2
Wszytskie składniki (prócz jablek) wrzucamy do miski i miksujemy, aż powstanie gładka masa. Krązki moczymy w cieście i kładziemy na rozgrzanej patelni. Smażymy do momentu aż ciasto nie nabierze rumieńców.
Krok 3
Na koniec upieczone krążki posypujemy cukrem pudrem. Smacznego ! :)
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej