Pszepyszne jabłuszka w cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pszepyszne jabłuszka w cieście

Autor: PannaK

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 mililitrów

3 sztuki

2 łyżeczki

4 łyżki

200 gramów

4 łyżeczki

2 łyżeczki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obieramy jabłka ze skórki. Kroimy je na krążki, z których za pomocą noża wydłubujemy środki pochodzące z ogryzka. Krążki maja być grubości ok. 0,5 cm.

Krok 2

Wszytskie składniki (prócz jablek) wrzucamy do miski i miksujemy, aż powstanie gładka masa. Krązki moczymy w cieście i kładziemy na rozgrzanej patelni. Smażymy do momentu aż ciasto nie nabierze rumieńców.

Krok 3

Na koniec upieczone krążki posypujemy cukrem pudrem. Smacznego ! :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pszepyszne jabłuszka w cieście  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pszepyszne jabłuszka w cieście  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pszepyszne jabłuszka w cieście  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pszepyszne jabłuszka w cieście  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pszepyszne jabłuszka w cieście  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pszepyszne jabłuszka w cieście  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pszepyszne jabłuszka w cieście  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pszepyszne jabłuszka w cieście  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Muffinki frittata
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej