GALARETKA DROBIOWA przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

GALARETKA DROBIOWA

Autor: Islander85

ratingratingratingratingrating

7

9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

189 osób wydrukowało

Pobierz pdf

131 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 litry

1 sztuka

2 sztuki

3 sztuki

3 sztuki

4 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

3 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do 2 litrów chłodnego rosołu wsypać żelatynę, zagotować, odstawić

Krok 2

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, każde przekroić w poprzek, włożyć na środek naczynia w którym będą galaretki żółtkiem do dołu.

Krok 3

Korpus obrać (chrząstki dla psiaka:D), razem z pręgą drobno pokroić.

Krok 4

Pozostały 1 litr rosołu zagotować razem z liśćmi laurowymi, zielem i przekrojonym czosnkiem. Na wrzący wrzucić fasolkę szparagową, brokuły i kalafiora, gotować nie więcej niż minutę. Odcedzić.

Krok 5

Marchewkę i pietruszkę pokroić w plastry, natkę poszatkować.

Krok 6

Na około jajka ułożyć warzywa (w każdej miseczce, salaterce mniej więcej tyle samo), oraz mięsko ( u mnie wyszły 2 łyżki mięsa na salaterkę), posypać natką. Zalać rosołem. Wstawić do lodówki na minimum 1 godzinę. Aby galaretka ładnie wyszła z salaterki wystarczy na chwilę włożyć ją chwilę ogrzać np w ciepłej wodzie ( tylko nie zamaczajcie całej :P).

Islander85

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • GALARETKA DROBIOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • GALARETKA DROBIOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • GALARETKA DROBIOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • GALARETKA DROBIOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • GALARETKA DROBIOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • GALARETKA DROBIOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • GALARETKA DROBIOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • GALARETKA DROBIOWA - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kiełbaski w cieście
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców. Każdy, kto tylko raz spróbuje tej słodyczy, wie, że wobec tego smaku nie można być obojętnym.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej