Kalmary po francusku

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

6 sztuk

1 szczypta

1 szczypta

0.75 szklanki

0.25 szklanki

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i marchew skrój w cienkie plastry.

Krok 2

Rozmróź kalmary a następnie rozbij je jako kotlety.

Krok 3

Rozgrzej dobrze olej i zarumień na nim mięso z obu stron.

Krok 4

Przełóż je do rondelka, dodaj cebulę, marchew, śliwki oraz przyprawy, wlej też wino.

Krok 5

Duś do miękkości - zwykle zajmuje do około 40 minut.

Krok 6

Serwuj na zimno w ramach zakąski lub na gorąco z ryżem i surówką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kalmary po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kalmary po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kalmary po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kalmary po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kalmary po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kalmary po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kalmary po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej