Kalmary po francusku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kalmary po francusku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

6 sztuk

1 szczypta

1 szczypta

0.75 szklanki

0.25 szklanki

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i marchew skrój w cienkie plastry.

Krok 2

Rozmróź kalmary a następnie rozbij je jako kotlety.

Krok 3

Rozgrzej dobrze olej i zarumień na nim mięso z obu stron.

Krok 4

Przełóż je do rondelka, dodaj cebulę, marchew, śliwki oraz przyprawy, wlej też wino.

Krok 5

Duś do miękkości - zwykle zajmuje do około 40 minut.

Krok 6

Serwuj na zimno w ramach zakąski lub na gorąco z ryżem i surówką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kalmary po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kalmary po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kalmary po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kalmary po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kalmary po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kalmary po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kalmary po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kalmary po francusku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kapusta duszona
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej