Kalmary po francusku przepis – Zobacz na przepisy.pl

Kalmary po francusku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

6 sztuk

1 szczypta

1 szczypta

0.75 szklanki

0.25 szklanki

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i marchew skrój w cienkie plastry.

Krok 2

Rozmróź kalmary a następnie rozbij je jako kotlety.

Krok 3

Rozgrzej dobrze olej i zarumień na nim mięso z obu stron.

Krok 4

Przełóż je do rondelka, dodaj cebulę, marchew, śliwki oraz przyprawy, wlej też wino.

Krok 5

Duś do miękkości - zwykle zajmuje do około 40 minut.

Krok 6

Serwuj na zimno w ramach zakąski lub na gorąco z ryżem i surówką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kalmary po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kalmary po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kalmary po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kalmary po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kalmary po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kalmary po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kalmary po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej