Składniki
2 sztuki
2 sztuki
1 szczypta
6 sztuk
1 szczypta
1 szczypta
0.75 szklanki
0.25 szklanki
0.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i marchew skrój w cienkie plastry.
Krok 2
Rozmróź kalmary a następnie rozbij je jako kotlety.
Krok 3
Rozgrzej dobrze olej i zarumień na nim mięso z obu stron.
Krok 4
Przełóż je do rondelka, dodaj cebulę, marchew, śliwki oraz przyprawy, wlej też wino.
Krok 5
Duś do miękkości - zwykle zajmuje do około 40 minut.
Krok 6
Serwuj na zimno w ramach zakąski lub na gorąco z ryżem i surówką.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej