
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
1 szczypta
6 sztuk
1 szczypta
1 szczypta
0.75 szklanki
0.25 szklanki
0.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i marchew skrój w cienkie plastry.
Krok 2
Rozmróź kalmary a następnie rozbij je jako kotlety.
Krok 3
Rozgrzej dobrze olej i zarumień na nim mięso z obu stron.
Krok 4
Przełóż je do rondelka, dodaj cebulę, marchew, śliwki oraz przyprawy, wlej też wino.
Krok 5
Duś do miękkości - zwykle zajmuje do około 40 minut.
Krok 6
Serwuj na zimno w ramach zakąski lub na gorąco z ryżem i surówką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej