Kalmary po francusku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kalmary po francusku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

6 sztuk

1 szczypta

1 szczypta

0.75 szklanki

0.25 szklanki

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i marchew skrój w cienkie plastry.

Krok 2

Rozmróź kalmary a następnie rozbij je jako kotlety.

Krok 3

Rozgrzej dobrze olej i zarumień na nim mięso z obu stron.

Krok 4

Przełóż je do rondelka, dodaj cebulę, marchew, śliwki oraz przyprawy, wlej też wino.

Krok 5

Duś do miękkości - zwykle zajmuje do około 40 minut.

Krok 6

Serwuj na zimno w ramach zakąski lub na gorąco z ryżem i surówką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kalmary po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kalmary po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kalmary po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kalmary po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kalmary po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kalmary po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kalmary po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kalmary po francusku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej