
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
1 szczypta
6 sztuk
1 szczypta
1 szczypta
0.75 szklanki
0.25 szklanki
0.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i marchew skrój w cienkie plastry.
Krok 2
Rozmróź kalmary a następnie rozbij je jako kotlety.
Krok 3
Rozgrzej dobrze olej i zarumień na nim mięso z obu stron.
Krok 4
Przełóż je do rondelka, dodaj cebulę, marchew, śliwki oraz przyprawy, wlej też wino.
Krok 5
Duś do miękkości - zwykle zajmuje do około 40 minut.
Krok 6
Serwuj na zimno w ramach zakąski lub na gorąco z ryżem i surówką.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej