Zapiekanka ze świderków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka ze świderków

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

15 dekagramów

1 łyżka

4 sztuki

1 łyżeczka

2 sztuki

25 dekagramów

0.25 sztuki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj i odcedź, kalafior również i podziel na różyczki. Pomidory przekrój na połówki.

Krok 2

Świderki wymieszaj z warzywami i przełóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem.

Krok 3

Czosnek przeciśnij przez praskę a ser zetrzyj na tarce. Do kremówki dodaj jajka, czosnek i ser, przypraw solą, pieprzem i bazylią.

Krok 4

Makaron polej sosem i zapiekaj przez 15 minut w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka ze świderków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka ze świderków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka ze świderków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka ze świderków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka ze świderków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka ze świderków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka ze świderków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka ze świderków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej