
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
15 dekagramów
1 łyżka
4 sztuki
1 łyżeczka
2 sztuki
25 dekagramów
0.25 sztuki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj i odcedź, kalafior również i podziel na różyczki. Pomidory przekrój na połówki.
Krok 2
Świderki wymieszaj z warzywami i przełóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem.
Krok 3
Czosnek przeciśnij przez praskę a ser zetrzyj na tarce. Do kremówki dodaj jajka, czosnek i ser, przypraw solą, pieprzem i bazylią.
Krok 4
Makaron polej sosem i zapiekaj przez 15 minut w temperaturze 200 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej