
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
15 dekagramów
1 łyżka
4 sztuki
1 łyżeczka
2 sztuki
25 dekagramów
0.25 sztuki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj i odcedź, kalafior również i podziel na różyczki. Pomidory przekrój na połówki.
Krok 2
Świderki wymieszaj z warzywami i przełóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem.
Krok 3
Czosnek przeciśnij przez praskę a ser zetrzyj na tarce. Do kremówki dodaj jajka, czosnek i ser, przypraw solą, pieprzem i bazylią.
Krok 4
Makaron polej sosem i zapiekaj przez 15 minut w temperaturze 200 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej