Zapiekanka ze świderków

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

15 dekagramów

1 łyżka

4 sztuki

1 łyżeczka

2 sztuki

25 dekagramów

0.25 sztuki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj i odcedź, kalafior również i podziel na różyczki. Pomidory przekrój na połówki.

Krok 2

Świderki wymieszaj z warzywami i przełóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem.

Krok 3

Czosnek przeciśnij przez praskę a ser zetrzyj na tarce. Do kremówki dodaj jajka, czosnek i ser, przypraw solą, pieprzem i bazylią.

Krok 4

Makaron polej sosem i zapiekaj przez 15 minut w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka ze świderków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka ze świderków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka ze świderków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka ze świderków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka ze świderków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka ze świderków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka ze świderków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej