Zapiekanka ze świderków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka ze świderków

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

15 dekagramów

1 łyżka

4 sztuki

1 łyżeczka

2 sztuki

25 dekagramów

0.25 sztuki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj i odcedź, kalafior również i podziel na różyczki. Pomidory przekrój na połówki.

Krok 2

Świderki wymieszaj z warzywami i przełóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem.

Krok 3

Czosnek przeciśnij przez praskę a ser zetrzyj na tarce. Do kremówki dodaj jajka, czosnek i ser, przypraw solą, pieprzem i bazylią.

Krok 4

Makaron polej sosem i zapiekaj przez 15 minut w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka ze świderków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka ze świderków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka ze świderków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka ze świderków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka ze świderków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka ze świderków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka ze świderków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka ze świderków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej