Gołąbki na szybko z kapusty pekińskiej

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

163

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 łyżka

8 sztuk

8 sztuk

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Liście kapusty sparz i dosącz.

Krok 2

Mięso wymieszaj z jajkiem i 1 łyżką maki ziemniaczanej. Dopraw Przyprawą do mięs Knorr.

Krok 3

Liście kapusty oprósz mąką i połóż zwykłe liście sałaty na liście sałaty pekińskiej. Na każdy liść ponakładaj mięso.

Krok 4

Liście zawiń, włóż do rondla zalej wodą i duś 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gołąbki na szybko z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gołąbki na szybko z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gołąbki na szybko z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gołąbki na szybko z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gołąbki na szybko z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gołąbki na szybko z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gołąbki na szybko z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gołąbki na szybko z kapusty pekińskiejGołąbki na szybko z kapusty pekińskiej

Zawinięte w liście kapusty, dobrze doprawione mięso wieprzowe, czyli pyszne i popularne gołąbki w nieco szybszej wersji. Dzięki wykorzystaniu kapusty pekińskiej mają delikatniejszy smak od klasycznych, a poza tym łatwiej się je nadziewa. Nie wymagają też sparzania liści kapusty, więc ich przyrządzenie zajmuje zdecydowanie mniej czasu. Farsz przygotowuje się wyłącznie z mięsa (bez dodatku kaszy czy ryżu) i dobrze jest urozmaicić go swoimi ulubionymi przyprawami, dodając np. chili, oregano, zioła prowansalskie lub wędzoną paprykę. Podczas duszenia gołąbków warto przygotować surówkę, na przykład z pozostałej części kapusty, lub zrobić sos do potrawy. Możliwości jest wiele, sprawdzi się pomidorowy, pieczarkowy oraz pieczeniowy. Danie będzie też smaczne, jeśli podasz je z gotowanymi ziemniakami i posypiesz koperkiem, natką pietruszki lub kolendry. W takiej formie sprawdzi się jako główne danie obiadowe. Wypróbuj nasz przepis na delikatne gołąbki na szybko z kapusty pekińskiej i sprawdź, jak smakuje ta wersja popularnej potrawy.