Gołąbki na szybko z kapusty pekińskiej - przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gołąbki na szybko z kapusty pekińskiej

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 łyżka

8 sztuk

8 sztuk

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Liście kapusty sparz i dosącz.

Krok 2

Mięso wymieszaj z jajkiem i 1 łyżką maki ziemniaczanej. Dopraw Przyprawą do mięs Knorr.

Krok 3

Liście kapusty oprósz mąką i połóż zwykłe liście sałaty na liście sałaty pekińskiej. Na każdy liść ponakładaj mięso.

Krok 4

Liście zawiń, włóż do rondla zalej wodą i duś 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gołąbki na szybko z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gołąbki na szybko z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gołąbki na szybko z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gołąbki na szybko z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gołąbki na szybko z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gołąbki na szybko z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gołąbki na szybko z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gołąbki na szybko z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gołąbki na szybko z kapusty pekińskiejGołąbki na szybko z kapusty pekińskiej

Zawinięte w liście kapusty, dobrze doprawione mięso wieprzowe, czyli pyszne i popularne gołąbki w nieco szybszej wersji. Dzięki wykorzystaniu kapusty pekińskiej mają delikatniejszy smak od klasycznych, a poza tym łatwiej się je nadziewa. Nie wymagają też sparzania liści kapusty, więc ich przyrządzenie zajmuje zdecydowanie mniej czasu. Farsz przygotowuje się wyłącznie z mięsa (bez dodatku kaszy czy ryżu) i dobrze jest urozmaicić go swoimi ulubionymi przyprawami, dodając np. chili, oregano, zioła prowansalskie lub wędzoną paprykę. Podczas duszenia gołąbków warto przygotować surówkę, na przykład z pozostałej części kapusty, lub zrobić sos do potrawy. Możliwości jest wiele, sprawdzi się pomidorowy, pieczarkowy oraz pieczeniowy. Danie będzie też smaczne, jeśli podasz je z gotowanymi ziemniakami i posypiesz koperkiem, natką pietruszki lub kolendry. W takiej formie sprawdzi się jako główne danie obiadowe. Wypróbuj nasz przepis na delikatne gołąbki na szybko z kapusty pekińskiej i sprawdź, jak smakuje ta wersja popularnej potrawy.