Parówkowa ośmiornica przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Parówkowa ośmiornica

Autor: alan28

ratingratingratingratingrating

4

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szybka przekąska dla małego niejadka. :D

Krok 2

Do zrobienia ośmiorniczek potrzebne będą jeszcze : 1.Ketchup 2. 2szt goździków (opcjonalne do dekoracji) 3.Słodka papryka mielona 4.Natka pietruszki

Krok 3

Gotujemy parówki tak ,aby nie popękały. Po wyciągnięciu parówek rozcinamy je w taki sposób jaki jest na zdjęciu. Następnie gotujemy jajka na twardo i rozcinay je na pół. Przyprawiamy majonezem oraz słodką papryką. Ozdabiamy ketchupem, natką i sałatą lodową oraz zielonym ogórkiem. Możemy dodać do tego kromkę chleba i smacznego !!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Parówkowa ośmiornica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Parówkowa ośmiornica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Parówkowa ośmiornica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Parówkowa ośmiornica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Parówkowa ośmiornica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Parówkowa ośmiornica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Parówkowa ośmiornica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Parówkowa ośmiornica - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej