
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
4 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szybka przekąska dla małego niejadka. :D
Krok 2
Do zrobienia ośmiorniczek potrzebne będą jeszcze : 1.Ketchup 2. 2szt goździków (opcjonalne do dekoracji) 3.Słodka papryka mielona 4.Natka pietruszki
Krok 3
Gotujemy parówki tak ,aby nie popękały. Po wyciągnięciu parówek rozcinamy je w taki sposób jaki jest na zdjęciu. Następnie gotujemy jajka na twardo i rozcinay je na pół. Przyprawiamy majonezem oraz słodką papryką. Ozdabiamy ketchupem, natką i sałatą lodową oraz zielonym ogórkiem. Możemy dodać do tego kromkę chleba i smacznego !!!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























