Parówkowa ośmiornica przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Parówkowa ośmiornica

Autor: alan28

ratingratingratingratingrating

6

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

4 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szybka przekąska dla małego niejadka. :D

Krok 2

Do zrobienia ośmiorniczek potrzebne będą jeszcze : 1.Ketchup 2. 2szt goździków (opcjonalne do dekoracji) 3.Słodka papryka mielona 4.Natka pietruszki

Krok 3

Gotujemy parówki tak ,aby nie popękały. Po wyciągnięciu parówek rozcinamy je w taki sposób jaki jest na zdjęciu. Następnie gotujemy jajka na twardo i rozcinay je na pół. Przyprawiamy majonezem oraz słodką papryką. Ozdabiamy ketchupem, natką i sałatą lodową oraz zielonym ogórkiem. Możemy dodać do tego kromkę chleba i smacznego !!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Parówkowa ośmiornica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Parówkowa ośmiornica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Parówkowa ośmiornica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Parówkowa ośmiornica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Parówkowa ośmiornica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Parówkowa ośmiornica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Parówkowa ośmiornica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Parówkowa ośmiornica - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej