Tarta szpinakowa włoska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tarta szpinakowa włoska

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

125 gramów

3 łyżki

2 łyżki

6 sztuk

1 kilogram

3 sztuki

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni.

Krok 2

Wysmaruj kwadratową formę olejem. Dymki posiekaj.

Krok 3

Na oliwie podsmaż 5 minut dymki, dodaj szpinak, dopraw solą i pieprzem, duś 10 min.

Krok 4

Zdejmij z ognia, pokrusz fetę, dodaj koperek i jajka.

Krok 5

Formę wyłóż ciastem, skrop masłem, połóż na wierzch 3 płaty ciasta przekładając je masłem. Rozsmaruj farsz i w podobny sposób przykryj ciastem. Pokrój na kwadraty i piecz 30 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tarta szpinakowa włoska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tarta szpinakowa włoska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tarta szpinakowa włoska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tarta szpinakowa włoska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tarta szpinakowa włoska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tarta szpinakowa włoska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tarta szpinakowa włoska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tarta szpinakowa włoska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej