Tarta szpinakowa włoska

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

125 gramów

3 łyżki

2 łyżki

6 sztuk

1 kilogram

3 sztuki

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni.

Krok 2

Wysmaruj kwadratową formę olejem. Dymki posiekaj.

Krok 3

Na oliwie podsmaż 5 minut dymki, dodaj szpinak, dopraw solą i pieprzem, duś 10 min.

Krok 4

Zdejmij z ognia, pokrusz fetę, dodaj koperek i jajka.

Krok 5

Formę wyłóż ciastem, skrop masłem, połóż na wierzch 3 płaty ciasta przekładając je masłem. Rozsmaruj farsz i w podobny sposób przykryj ciastem. Pokrój na kwadraty i piecz 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej