
Składniki
2 sztuki
125 gramów
3 łyżki
2 łyżki
6 sztuk
1 kilogram
3 sztuki
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni.
Krok 2
Wysmaruj kwadratową formę olejem. Dymki posiekaj.
Krok 3
Na oliwie podsmaż 5 minut dymki, dodaj szpinak, dopraw solą i pieprzem, duś 10 min.
Krok 4
Zdejmij z ognia, pokrusz fetę, dodaj koperek i jajka.
Krok 5
Formę wyłóż ciastem, skrop masłem, połóż na wierzch 3 płaty ciasta przekładając je masłem. Rozsmaruj farsz i w podobny sposób przykryj ciastem. Pokrój na kwadraty i piecz 30 minut.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej