Tarta szpinakowa włoska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tarta szpinakowa włoska

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

125 gramów

3 łyżki

2 łyżki

6 sztuk

1 kilogram

3 sztuki

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni.

Krok 2

Wysmaruj kwadratową formę olejem. Dymki posiekaj.

Krok 3

Na oliwie podsmaż 5 minut dymki, dodaj szpinak, dopraw solą i pieprzem, duś 10 min.

Krok 4

Zdejmij z ognia, pokrusz fetę, dodaj koperek i jajka.

Krok 5

Formę wyłóż ciastem, skrop masłem, połóż na wierzch 3 płaty ciasta przekładając je masłem. Rozsmaruj farsz i w podobny sposób przykryj ciastem. Pokrój na kwadraty i piecz 30 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tarta szpinakowa włoska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tarta szpinakowa włoska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tarta szpinakowa włoska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tarta szpinakowa włoska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tarta szpinakowa włoska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tarta szpinakowa włoska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tarta szpinakowa włoska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tarta szpinakowa włoska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej