Zupa z kalafiora przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z kalafiora

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 sztuki

300 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj 1 litr wody i rozprowadź w niej Bulionetkę Bulion drobiowy Knorr.

Krok 2

Kalafiora podziel na różyczki i ugotuj go do miękkości w bulionie. Zmiksuj dokładnie.

Krok 3

Dorzuć serek topiony i mieszaj do rozpuszczenia. Następnie zabiel śmietaną. Rada: Ważne, aby zupa miała konsystencję kremu, jeśli taka nie jest, to dodaj jeszcze jeden serek topiony. Zupy nie przyprawiaj żadnymi dodatkowymi przyprawami. Kalafior powinien dominować w smaku zupy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Leczo z kabaczka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej