Zupa z kalafiora przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z kalafiora

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 sztuki

300 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj 1 litr wody i rozprowadź w niej Bulionetkę Bulion drobiowy Knorr.

Krok 2

Kalafiora podziel na różyczki i ugotuj go do miękkości w bulionie. Zmiksuj dokładnie.

Krok 3

Dorzuć serek topiony i mieszaj do rozpuszczenia. Następnie zabiel śmietaną. Rada: Ważne, aby zupa miała konsystencję kremu, jeśli taka nie jest, to dodaj jeszcze jeden serek topiony. Zupy nie przyprawiaj żadnymi dodatkowymi przyprawami. Kalafior powinien dominować w smaku zupy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
12 osób ogląda przepis:
Pierogi z grzybami
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej