Zupa z kalafiora przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z kalafiora

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 sztuki

300 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj 1 litr wody i rozprowadź w niej Bulionetkę Bulion drobiowy Knorr.

Krok 2

Kalafiora podziel na różyczki i ugotuj go do miękkości w bulionie. Zmiksuj dokładnie.

Krok 3

Dorzuć serek topiony i mieszaj do rozpuszczenia. Następnie zabiel śmietaną. Rada: Ważne, aby zupa miała konsystencję kremu, jeśli taka nie jest, to dodaj jeszcze jeden serek topiony. Zupy nie przyprawiaj żadnymi dodatkowymi przyprawami. Kalafior powinien dominować w smaku zupy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej