
Składniki
2 łyżki
2 sztuki
300 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj 1 litr wody i rozprowadź w niej Bulionetkę Bulion drobiowy Knorr.
Krok 2
Kalafiora podziel na różyczki i ugotuj go do miękkości w bulionie. Zmiksuj dokładnie.
Krok 3
Dorzuć serek topiony i mieszaj do rozpuszczenia. Następnie zabiel śmietaną. Rada: Ważne, aby zupa miała konsystencję kremu, jeśli taka nie jest, to dodaj jeszcze jeden serek topiony. Zupy nie przyprawiaj żadnymi dodatkowymi przyprawami. Kalafior powinien dominować w smaku zupy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej