Zupa z kalafiora przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z kalafiora

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 sztuki

300 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj 1 litr wody i rozprowadź w niej Bulionetkę Bulion drobiowy Knorr.

Krok 2

Kalafiora podziel na różyczki i ugotuj go do miękkości w bulionie. Zmiksuj dokładnie.

Krok 3

Dorzuć serek topiony i mieszaj do rozpuszczenia. Następnie zabiel śmietaną. Rada: Ważne, aby zupa miała konsystencję kremu, jeśli taka nie jest, to dodaj jeszcze jeden serek topiony. Zupy nie przyprawiaj żadnymi dodatkowymi przyprawami. Kalafior powinien dominować w smaku zupy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej