
Składniki
4 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
4 łyżki
10 plastrów
10 sztuk
2 sztuki
2 łyżki
1 litr
2 opakowania
1 sztuka
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule czosnkowe pokrój w plastry, a czuszkę i czosnek posiekaj.
Krok 2
Plasterki boczku przekrój na połowy i podsmaż na oleju, dodaj cebule, czosnek i czuszkę. Duś 5 minut.
Krok 3
Pomidory zmiksuj i wlej do warzyw. Dodaj koncentrat pomidorowy, duś pod przykryciem 20 minut.
Krok 4
Wlej bulion, przypraw pieprzem, cukrem i solą. Gotuj 5 minut.
Krok 5
Listki bazylii porwij i dodaj do zupy. Rozlej do talerzy, posyp serem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej