
Składniki
4 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
4 łyżki
10 plastrów
10 sztuk
2 sztuki
2 łyżki
1 litr
2 opakowania
1 sztuka
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule czosnkowe pokrój w plastry, a czuszkę i czosnek posiekaj.
Krok 2
Plasterki boczku przekrój na połowy i podsmaż na oleju, dodaj cebule, czosnek i czuszkę. Duś 5 minut.
Krok 3
Pomidory zmiksuj i wlej do warzyw. Dodaj koncentrat pomidorowy, duś pod przykryciem 20 minut.
Krok 4
Wlej bulion, przypraw pieprzem, cukrem i solą. Gotuj 5 minut.
Krok 5
Listki bazylii porwij i dodaj do zupy. Rozlej do talerzy, posyp serem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej