Zupa z pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z pomidorami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

4 łyżki

10 plastrów

10 sztuk

2 sztuki

2 łyżki

1 litr

2 opakowania

1 sztuka

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule czosnkowe pokrój w plastry, a czuszkę i czosnek posiekaj.

Krok 2

Plasterki boczku przekrój na połowy i podsmaż na oleju, dodaj cebule, czosnek i czuszkę. Duś 5 minut.

Krok 3

Pomidory zmiksuj i wlej do warzyw. Dodaj koncentrat pomidorowy, duś pod przykryciem 20 minut.

Krok 4

Wlej bulion, przypraw pieprzem, cukrem i solą. Gotuj 5 minut.

Krok 5

Listki bazylii porwij i dodaj do zupy. Rozlej do talerzy, posyp serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Uszka z kapustą i grzybami
czas przygotowania
65 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej