
Składniki
4 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
4 łyżki
10 plastrów
10 sztuk
2 sztuki
2 łyżki
1 litr
2 opakowania
1 sztuka
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule czosnkowe pokrój w plastry, a czuszkę i czosnek posiekaj.
Krok 2
Plasterki boczku przekrój na połowy i podsmaż na oleju, dodaj cebule, czosnek i czuszkę. Duś 5 minut.
Krok 3
Pomidory zmiksuj i wlej do warzyw. Dodaj koncentrat pomidorowy, duś pod przykryciem 20 minut.
Krok 4
Wlej bulion, przypraw pieprzem, cukrem i solą. Gotuj 5 minut.
Krok 5
Listki bazylii porwij i dodaj do zupy. Rozlej do talerzy, posyp serem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej