Zupa krem z indyjską nutą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa krem z indyjską nutą

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

2 łyżeczki

5 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Cebulę pokrój w piórka, selera w plasterki, jabłko w kostkę i skrop go cytryną, aby nie ściemniało, a pierś z kurczaka pokrój na drobne kawałeczki.

Krok 4

Smaż, aż będzie miękki i dodaj mąkę oraz curry.

Krok 6

Resztę bulionu zagotuj, wrzuć do niego kurczaka oraz krem z selera. Jabłko z cytryną wrzucamy do zupy i gotujemy jeszcze przez 5 minut. Zupa nadaje się na chłodne dni, ponieważ wspaniale rozgrzewa.

Krok 1

Zagotuj litr wody z mięsem i bulionetką Knorr. Gotuj aż powstanie esencjonalny bulion. Mięso odcedź i odstaw do ostygnięcia.

Krok 3

Na rozgrzaną łyżkę masła wrzuć cebulę i zeszklij, po czym wrzuć selera.

Krok 5

Dobrze wymieszaj i wlej szklankę bulionu. Kiedy bulion zacznie wrzeć patelnię zdejmij z ognia. Kiedy warzywa się ostudzą, zmiksuj je na krem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krem z indyjską nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krem z indyjską nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krem z indyjską nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krem z indyjską nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krem z indyjską nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krem z indyjską nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krem z indyjską nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa krem z indyjską nutą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej