Składniki
2 sztuki
1 sztuka
5 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżeczki
1 łyżka
1 łyżeczka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 2
Cebulę pokrój w piórka, selera w plasterki, jabłko w kostkę i skrop go cytryną, aby nie ściemniało, a pierś z kurczaka pokrój na drobne kawałeczki.
Krok 4
Smaż, aż będzie miękki i dodaj mąkę oraz curry.
Krok 6
Resztę bulionu zagotuj, wrzuć do niego kurczaka oraz krem z selera. Jabłko z cytryną wrzucamy do zupy i gotujemy jeszcze przez 5 minut. Zupa nadaje się na chłodne dni, ponieważ wspaniale rozgrzewa.
Krok 1
Zagotuj litr wody z mięsem i bulionetką Knorr. Gotuj aż powstanie esencjonalny bulion. Mięso odcedź i odstaw do ostygnięcia.
Krok 3
Na rozgrzaną łyżkę masła wrzuć cebulę i zeszklij, po czym wrzuć selera.
Krok 5
Dobrze wymieszaj i wlej szklankę bulionu. Kiedy bulion zacznie wrzeć patelnię zdejmij z ognia. Kiedy warzywa się ostudzą, zmiksuj je na krem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej