
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
1 łyżeczka
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
2 łyżeczki
5 sztuk
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 2
Cebulę pokrój w piórka, selera w plasterki, jabłko w kostkę i skrop go cytryną, aby nie ściemniało, a pierś z kurczaka pokrój na drobne kawałeczki.
Krok 4
Smaż, aż będzie miękki i dodaj mąkę oraz curry.
Krok 6
Resztę bulionu zagotuj, wrzuć do niego kurczaka oraz krem z selera. Jabłko z cytryną wrzucamy do zupy i gotujemy jeszcze przez 5 minut. Zupa nadaje się na chłodne dni, ponieważ wspaniale rozgrzewa.
Krok 1
Zagotuj litr wody z mięsem i bulionetką Knorr. Gotuj aż powstanie esencjonalny bulion. Mięso odcedź i odstaw do ostygnięcia.
Krok 3
Na rozgrzaną łyżkę masła wrzuć cebulę i zeszklij, po czym wrzuć selera.
Krok 5
Dobrze wymieszaj i wlej szklankę bulionu. Kiedy bulion zacznie wrzeć patelnię zdejmij z ognia. Kiedy warzywa się ostudzą, zmiksuj je na krem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej