Zupa krem z indyjską nutą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa krem z indyjską nutą

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

2 łyżeczki

5 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Cebulę pokrój w piórka, selera w plasterki, jabłko w kostkę i skrop go cytryną, aby nie ściemniało, a pierś z kurczaka pokrój na drobne kawałeczki.

Krok 4

Smaż, aż będzie miękki i dodaj mąkę oraz curry.

Krok 6

Resztę bulionu zagotuj, wrzuć do niego kurczaka oraz krem z selera. Jabłko z cytryną wrzucamy do zupy i gotujemy jeszcze przez 5 minut. Zupa nadaje się na chłodne dni, ponieważ wspaniale rozgrzewa.

Krok 1

Zagotuj litr wody z mięsem i bulionetką Knorr. Gotuj aż powstanie esencjonalny bulion. Mięso odcedź i odstaw do ostygnięcia.

Krok 3

Na rozgrzaną łyżkę masła wrzuć cebulę i zeszklij, po czym wrzuć selera.

Krok 5

Dobrze wymieszaj i wlej szklankę bulionu. Kiedy bulion zacznie wrzeć patelnię zdejmij z ognia. Kiedy warzywa się ostudzą, zmiksuj je na krem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krem z indyjską nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krem z indyjską nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krem z indyjską nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krem z indyjską nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krem z indyjską nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krem z indyjską nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krem z indyjską nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa krem z indyjską nutą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej