Zupa krem z indyjską nutą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa krem z indyjską nutą

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

5 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżeczki

1 łyżka

1 łyżeczka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Cebulę pokrój w piórka, selera w plasterki, jabłko w kostkę i skrop go cytryną, aby nie ściemniało, a pierś z kurczaka pokrój na drobne kawałeczki.

Krok 4

Smaż, aż będzie miękki i dodaj mąkę oraz curry.

Krok 6

Resztę bulionu zagotuj, wrzuć do niego kurczaka oraz krem z selera. Jabłko z cytryną wrzucamy do zupy i gotujemy jeszcze przez 5 minut. Zupa nadaje się na chłodne dni, ponieważ wspaniale rozgrzewa.

Krok 1

Zagotuj litr wody z mięsem i bulionetką Knorr. Gotuj aż powstanie esencjonalny bulion. Mięso odcedź i odstaw do ostygnięcia.

Krok 3

Na rozgrzaną łyżkę masła wrzuć cebulę i zeszklij, po czym wrzuć selera.

Krok 5

Dobrze wymieszaj i wlej szklankę bulionu. Kiedy bulion zacznie wrzeć patelnię zdejmij z ognia. Kiedy warzywa się ostudzą, zmiksuj je na krem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krem z indyjską nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krem z indyjską nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krem z indyjską nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krem z indyjską nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krem z indyjską nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krem z indyjską nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krem z indyjską nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa krem z indyjską nutą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej