Zupa krem z indyjską nutą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa krem z indyjską nutą

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

2 łyżeczki

5 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Cebulę pokrój w piórka, selera w plasterki, jabłko w kostkę i skrop go cytryną, aby nie ściemniało, a pierś z kurczaka pokrój na drobne kawałeczki.

Krok 4

Smaż, aż będzie miękki i dodaj mąkę oraz curry.

Krok 6

Resztę bulionu zagotuj, wrzuć do niego kurczaka oraz krem z selera. Jabłko z cytryną wrzucamy do zupy i gotujemy jeszcze przez 5 minut. Zupa nadaje się na chłodne dni, ponieważ wspaniale rozgrzewa.

Krok 1

Zagotuj litr wody z mięsem i bulionetką Knorr. Gotuj aż powstanie esencjonalny bulion. Mięso odcedź i odstaw do ostygnięcia.

Krok 3

Na rozgrzaną łyżkę masła wrzuć cebulę i zeszklij, po czym wrzuć selera.

Krok 5

Dobrze wymieszaj i wlej szklankę bulionu. Kiedy bulion zacznie wrzeć patelnię zdejmij z ognia. Kiedy warzywa się ostudzą, zmiksuj je na krem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krem z indyjską nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krem z indyjską nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krem z indyjską nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krem z indyjską nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krem z indyjską nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krem z indyjską nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krem z indyjską nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa krem z indyjską nutą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej