
Składniki
1.5 litra
100 gramów
80 gramów
50 gramów
1 sztuka
100 mililitrów
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Migdały sparz wrzącą z wodą, a następnie obierz ze skórki i zetrzyj.
Krok 2
Mleko zagotuj z drobno pokrojoną wanilią. Przecedź.
Krok 3
Kakao wymieszaj z małą ilością ziemnej wody. Dodaj do mleka, zagotuj.
Krok 4
Żółtka utrzyj z cukrem, rumem i migdałami. Dodaj do mleka, wymieszaj i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej