
Składniki
1.5 litra
100 gramów
80 gramów
50 gramów
1 sztuka
100 mililitrów
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Migdały sparz wrzącą z wodą, a następnie obierz ze skórki i zetrzyj.
Krok 2
Mleko zagotuj z drobno pokrojoną wanilią. Przecedź.
Krok 3
Kakao wymieszaj z małą ilością ziemnej wody. Dodaj do mleka, zagotuj.
Krok 4
Żółtka utrzyj z cukrem, rumem i migdałami. Dodaj do mleka, wymieszaj i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej