Zupa mleczna migdałowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa mleczna migdałowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 litra

100 gramów

80 gramów

50 gramów

1 sztuka

100 mililitrów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Migdały sparz wrzącą z wodą, a następnie obierz ze skórki i zetrzyj.

Krok 2

Mleko zagotuj z drobno pokrojoną wanilią. Przecedź.

Krok 3

Kakao wymieszaj z małą ilością ziemnej wody. Dodaj do mleka, zagotuj.

Krok 4

Żółtka utrzyj z cukrem, rumem i migdałami. Dodaj do mleka, wymieszaj i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa mleczna migdałowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa mleczna migdałowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa mleczna migdałowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa mleczna migdałowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa mleczna migdałowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa mleczna migdałowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa mleczna migdałowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa mleczna migdałowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej