Zupa mleczna migdałowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa mleczna migdałowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 litra

100 gramów

80 gramów

50 gramów

1 sztuka

100 mililitrów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Migdały sparz wrzącą z wodą, a następnie obierz ze skórki i zetrzyj.

Krok 2

Mleko zagotuj z drobno pokrojoną wanilią. Przecedź.

Krok 3

Kakao wymieszaj z małą ilością ziemnej wody. Dodaj do mleka, zagotuj.

Krok 4

Żółtka utrzyj z cukrem, rumem i migdałami. Dodaj do mleka, wymieszaj i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa mleczna migdałowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa mleczna migdałowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa mleczna migdałowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa mleczna migdałowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa mleczna migdałowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa mleczna migdałowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa mleczna migdałowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa mleczna migdałowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej