Zupa mleczna migdałowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa mleczna migdałowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 litra

100 gramów

80 gramów

50 gramów

1 sztuka

100 mililitrów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Migdały sparz wrzącą z wodą, a następnie obierz ze skórki i zetrzyj.

Krok 2

Mleko zagotuj z drobno pokrojoną wanilią. Przecedź.

Krok 3

Kakao wymieszaj z małą ilością ziemnej wody. Dodaj do mleka, zagotuj.

Krok 4

Żółtka utrzyj z cukrem, rumem i migdałami. Dodaj do mleka, wymieszaj i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa mleczna migdałowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa mleczna migdałowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa mleczna migdałowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa mleczna migdałowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa mleczna migdałowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa mleczna migdałowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa mleczna migdałowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa mleczna migdałowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Wrapy klasyczne - VIDEO
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej