Zupa mleczna migdałowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa mleczna migdałowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 litra

100 gramów

80 gramów

50 gramów

1 sztuka

100 mililitrów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Migdały sparz wrzącą z wodą, a następnie obierz ze skórki i zetrzyj.

Krok 2

Mleko zagotuj z drobno pokrojoną wanilią. Przecedź.

Krok 3

Kakao wymieszaj z małą ilością ziemnej wody. Dodaj do mleka, zagotuj.

Krok 4

Żółtka utrzyj z cukrem, rumem i migdałami. Dodaj do mleka, wymieszaj i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa mleczna migdałowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa mleczna migdałowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa mleczna migdałowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa mleczna migdałowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa mleczna migdałowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa mleczna migdałowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa mleczna migdałowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa mleczna migdałowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Kociołek domowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej