Kremowy barszcz z jabłkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kremowy barszcz z jabłkiem

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

5 łyżek

4 łyżki

4 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraczki opłucz i każdy zawiń a kawałek folii aluminiowej. Piecz ok. godziny w piekarniku nagrzanym do 180 st. C. Ostudź, obierz ze skórki.

Krok 2

Do garnka wrzuć starte warzywa, wlej 3 szkl. wody i dorzuć kostkę bulionową. Gotuj pod przykryciem 5 minut.

Krok 3

Jabłko obierz, usuń gniazdo nasienne, miąższ pokrój na kawałki, dodaj do gotujących się warzyw i gotuj razem jeszcze 20 minut.

Krok 4

Następnie dodaj pokrojone na mniejsze kawałki upieczone buraki oraz barszcz błyskawiczny, zamieszaj żeby się rozpuścił i zmiksuj całość blenderem na krem. Jeśli trzeba podgrzej.

Krok 5

Rozlej zupę na talerz i udekoruj śmietaną.

Izabella Kulińska

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremowy barszcz z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremowy barszcz z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremowy barszcz z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremowy barszcz z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremowy barszcz z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremowy barszcz z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremowy barszcz z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kremowy barszcz z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka z karczochami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej