Kremowy barszcz z jabłkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kremowy barszcz z jabłkiem

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

5 łyżek

4 łyżki

4 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraczki opłucz i każdy zawiń a kawałek folii aluminiowej. Piecz ok. godziny w piekarniku nagrzanym do 180 st. C. Ostudź, obierz ze skórki.

Krok 2

Do garnka wrzuć starte warzywa, wlej 3 szkl. wody i dorzuć kostkę bulionową. Gotuj pod przykryciem 5 minut.

Krok 3

Jabłko obierz, usuń gniazdo nasienne, miąższ pokrój na kawałki, dodaj do gotujących się warzyw i gotuj razem jeszcze 20 minut.

Krok 4

Następnie dodaj pokrojone na mniejsze kawałki upieczone buraki oraz barszcz błyskawiczny, zamieszaj żeby się rozpuścił i zmiksuj całość blenderem na krem. Jeśli trzeba podgrzej.

Krok 5

Rozlej zupę na talerz i udekoruj śmietaną.

Izabella Kulińska

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremowy barszcz z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremowy barszcz z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremowy barszcz z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremowy barszcz z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremowy barszcz z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremowy barszcz z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremowy barszcz z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kremowy barszcz z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Warzywa z patelni
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej