Kremowy barszcz z jabłkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kremowy barszcz z jabłkiem

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

5 łyżek

1 łyżka

4 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraczki opłucz i każdy zawiń a kawałek folii aluminiowej. Piecz ok. godziny w piekarniku nagrzanym do 180 st. C. Ostudź, obierz ze skórki.

Krok 2

Do garnka wrzuć starte warzywa, wlej 3 szkl. wody i dorzuć kostkę bulionową. Gotuj pod przykryciem 5 minut.

Krok 3

Jabłko obierz, usuń gniazdo nasienne, miąższ pokrój na kawałki, dodaj do gotujących się warzyw i gotuj razem jeszcze 20 minut.

Krok 4

Następnie dodaj pokrojone na mniejsze kawałki upieczone buraki oraz barszcz błyskawiczny, zamieszaj żeby się rozpuścił i zmiksuj całość blenderem na krem. Jeśli trzeba podgrzej.

Krok 5

Rozlej zupę na talerz i udekoruj śmietaną.

Izabella Kulińska

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremowy barszcz z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremowy barszcz z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremowy barszcz z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremowy barszcz z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremowy barszcz z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremowy barszcz z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremowy barszcz z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kremowy barszcz z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej