
Składniki
250 gramów
1 opakowanie
1 szklanka
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kaszę gryczaną ugotować w 1 litrze wody z dodatkiem Bulionu na włoszczyźnie Knorr. Grzyby wcześniej namoczone,odsączyć i pokroić. Do przestudzonej kaszy dodać grzyby,bułkę tartą,jajko,przyprawę mini kosteczka Pietruszka oraz sól i pieprz do smaku.Wszystko wymieszać.
Krok 2
Na rozwałkowanym cieście kruchym,wyciąć wąskie paski około 1,5-2 cm. Na każdym położyć farsz i zawinąć w rulonik.Posmarować rozmąconym żółtkiem i piec około 5-6 minut w piekarniku w temp,200st.
Krok 3
Przygotować barszcz czerwony ekspresowy.Do kubka nasypać 2-3 łyżeczki zalać wrzątkiem dobrze wymieszać.Dodać odrobinę majeranku oraz rozmarynu.Podawać z mini pasztecikami. Smacznego
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Barszcz czerwony Ekspresowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej