Barszcz z mini pasztecikami z kaszą

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

340

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 opakowanie

1 szklanka

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę gryczaną ugotować w 1 litrze wody z dodatkiem Bulionu na włoszczyźnie Knorr. Grzyby wcześniej namoczone,odsączyć i pokroić. Do przestudzonej kaszy dodać grzyby,bułkę tartą,jajko,przyprawę mini kosteczka Pietruszka oraz sól i pieprz do smaku.Wszystko wymieszać.

Krok 2

Na rozwałkowanym cieście kruchym,wyciąć wąskie paski około 1,5-2 cm. Na każdym położyć farsz i zawinąć w rulonik.Posmarować rozmąconym żółtkiem i piec około 5-6 minut w piekarniku w temp,200st.

Krok 3

Przygotować barszcz czerwony ekspresowy.Do kubka nasypać 2-3 łyżeczki zalać wrzątkiem dobrze wymieszać.Dodać odrobinę majeranku oraz rozmarynu.Podawać z mini pasztecikami. Smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz z mini pasztecikami z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz z mini pasztecikami z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz z mini pasztecikami z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz z mini pasztecikami z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz z mini pasztecikami z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz z mini pasztecikami z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz z mini pasztecikami z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej