Barszcz z mini pasztecikami z kaszą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Barszcz z mini pasztecikami z kaszą

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 opakowanie

1 szklanka

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę gryczaną ugotować w 1 litrze wody z dodatkiem Bulionu na włoszczyźnie Knorr. Grzyby wcześniej namoczone,odsączyć i pokroić. Do przestudzonej kaszy dodać grzyby,bułkę tartą,jajko,przyprawę mini kosteczka Pietruszka oraz sól i pieprz do smaku.Wszystko wymieszać.

Krok 2

Na rozwałkowanym cieście kruchym,wyciąć wąskie paski około 1,5-2 cm. Na każdym położyć farsz i zawinąć w rulonik.Posmarować rozmąconym żółtkiem i piec około 5-6 minut w piekarniku w temp,200st.

Krok 3

Przygotować barszcz czerwony ekspresowy.Do kubka nasypać 2-3 łyżeczki zalać wrzątkiem dobrze wymieszać.Dodać odrobinę majeranku oraz rozmarynu.Podawać z mini pasztecikami. Smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz z mini pasztecikami z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz z mini pasztecikami z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz z mini pasztecikami z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz z mini pasztecikami z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz z mini pasztecikami z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz z mini pasztecikami z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz z mini pasztecikami z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Barszcz z mini pasztecikami z kaszą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa z halibuta
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej