Barszcz z mini pasztecikami z kaszą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Barszcz z mini pasztecikami z kaszą

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 opakowanie

1 szklanka

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę gryczaną ugotować w 1 litrze wody z dodatkiem Bulionu na włoszczyźnie Knorr. Grzyby wcześniej namoczone,odsączyć i pokroić. Do przestudzonej kaszy dodać grzyby,bułkę tartą,jajko,przyprawę mini kosteczka Pietruszka oraz sól i pieprz do smaku.Wszystko wymieszać.

Krok 2

Na rozwałkowanym cieście kruchym,wyciąć wąskie paski około 1,5-2 cm. Na każdym położyć farsz i zawinąć w rulonik.Posmarować rozmąconym żółtkiem i piec około 5-6 minut w piekarniku w temp,200st.

Krok 3

Przygotować barszcz czerwony ekspresowy.Do kubka nasypać 2-3 łyżeczki zalać wrzątkiem dobrze wymieszać.Dodać odrobinę majeranku oraz rozmarynu.Podawać z mini pasztecikami. Smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz z mini pasztecikami z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz z mini pasztecikami z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz z mini pasztecikami z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz z mini pasztecikami z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz z mini pasztecikami z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz z mini pasztecikami z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz z mini pasztecikami z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Barszcz z mini pasztecikami z kaszą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa z kurczaka i cytryny
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej