
Składniki
250 gramów
1 opakowanie
1 szklanka
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kaszę gryczaną ugotować w 1 litrze wody z dodatkiem Bulionu na włoszczyźnie Knorr. Grzyby wcześniej namoczone,odsączyć i pokroić. Do przestudzonej kaszy dodać grzyby,bułkę tartą,jajko,przyprawę mini kosteczka Pietruszka oraz sól i pieprz do smaku.Wszystko wymieszać.
Krok 2
Na rozwałkowanym cieście kruchym,wyciąć wąskie paski około 1,5-2 cm. Na każdym położyć farsz i zawinąć w rulonik.Posmarować rozmąconym żółtkiem i piec około 5-6 minut w piekarniku w temp,200st.
Krok 3
Przygotować barszcz czerwony ekspresowy.Do kubka nasypać 2-3 łyżeczki zalać wrzątkiem dobrze wymieszać.Dodać odrobinę majeranku oraz rozmarynu.Podawać z mini pasztecikami. Smacznego
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Barszcz czerwony Ekspresowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej