Barszcz z mini pasztecikami z kaszą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Barszcz z mini pasztecikami z kaszą

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 opakowanie

1 szklanka

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę gryczaną ugotować w 1 litrze wody z dodatkiem Bulionu na włoszczyźnie Knorr. Grzyby wcześniej namoczone,odsączyć i pokroić. Do przestudzonej kaszy dodać grzyby,bułkę tartą,jajko,przyprawę mini kosteczka Pietruszka oraz sól i pieprz do smaku.Wszystko wymieszać.

Krok 2

Na rozwałkowanym cieście kruchym,wyciąć wąskie paski około 1,5-2 cm. Na każdym położyć farsz i zawinąć w rulonik.Posmarować rozmąconym żółtkiem i piec około 5-6 minut w piekarniku w temp,200st.

Krok 3

Przygotować barszcz czerwony ekspresowy.Do kubka nasypać 2-3 łyżeczki zalać wrzątkiem dobrze wymieszać.Dodać odrobinę majeranku oraz rozmarynu.Podawać z mini pasztecikami. Smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz z mini pasztecikami z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz z mini pasztecikami z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz z mini pasztecikami z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz z mini pasztecikami z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz z mini pasztecikami z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz z mini pasztecikami z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz z mini pasztecikami z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Barszcz z mini pasztecikami z kaszą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej