Francuska Zupa Cebulowa z kiełkami i grzankami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Francuska Zupa Cebulowa z kiełkami i grzankami

Autor: Clauditte Cooking

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 litr

1 sztuka

2 sztuki

40 mililitrów

4 sztuki

2 sztuki

8 plastrów

1 pęczek

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

1 litr wody gotujemy wraz z 1/2 kostki bulionowej wołowej. Gdy woda stanie się gorąca dodajemy zawartość torebek Knorr. Gotujemy ok 15 minut.

Krok 2

W tym czasie na patelni roztapiamy 1/2 kostki masła i dodajemy pokrojoną w paseczki cebulę. Smażymy tak aby cebula nam się skarmelizowala. Do gotującej się zupy dodajemy kieliszek whisky. Mieszamy i gotujemy ok. 5 minut po czym dodajemy usmażoną cebulę. Mieszamy i gotujemy kolejne 10 minut.

Krok 3

4 kromki chleba smarujemy 1 ząbkiem czosnku i kładziemy na każdą kromkę plasterek sera żółtego. Wkładamy na chwilkę do rozgrzanego uprzednio piekarnika 200 stopni opcja góra i dół.

Krok 4

Do gotującej się zupy dodajemy pokrojone w kostkę 4 plasterki żółtego sera i dalej gotujemy aż ser się rozpuści. Gdy grzanki będą już chrupiące i ser w zupie będzie ciągnący możemy przystąpić do podawania i jedzenia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Francuska Zupa Cebulowa z kiełkami i grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Francuska Zupa Cebulowa z kiełkami i grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Francuska Zupa Cebulowa z kiełkami i grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Francuska Zupa Cebulowa z kiełkami i grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Francuska Zupa Cebulowa z kiełkami i grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Francuska Zupa Cebulowa z kiełkami i grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Francuska Zupa Cebulowa z kiełkami i grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Francuska Zupa Cebulowa z kiełkami i grzankami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
14 osób ogląda przepis:
Sałatka meksykańska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej