Zapiekanka z ciasta francuskiego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z ciasta francuskiego

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 plastrów

null

null

6 sztuk

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej piekarnik do temperatury 220 stopni.

Krok 2

Ciasto rozmroź. Natłuść naczynie i wyłóż w nim ciasto francuskie.

Krok 3

Do miseczki wbij 2 jajka i roztrzep widelcem i posmaruj obie części ciasta.

Krok 4

Na cieście ułóż boczek. Piecz 20 minut.

Krok 5

Wyjmij z piekarnika, gdy nieco ostygnie wygnieć w cieście zagłębienie. Na każdy kawałek ciasta wbij po dwa jajka i włóż do pieca na 8 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kanapka Sloppy Joe
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej