
Składniki
10 plastrów
null
null
6 sztuk
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozgrzej piekarnik do temperatury 220 stopni.
Krok 2
Ciasto rozmroź. Natłuść naczynie i wyłóż w nim ciasto francuskie.
Krok 3
Do miseczki wbij 2 jajka i roztrzep widelcem i posmaruj obie części ciasta.
Krok 4
Na cieście ułóż boczek. Piecz 20 minut.
Krok 5
Wyjmij z piekarnika, gdy nieco ostygnie wygnieć w cieście zagłębienie. Na każdy kawałek ciasta wbij po dwa jajka i włóż do pieca na 8 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej