PRZEPISY.PL

Zapiekanka z ciasta francuskiego

  • 30
  • 4
  • Łatwe
  • 0
0
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • wędzony boczek10 plastrów
  • pieprz
  • sól
  • jajka6 szt
  • mrożone ciasto francuskie500 g
      • Krok 1

        Rozgrzej piekarnik do temperatury 220 stopni.
      • Krok 2

        Ciasto rozmroź. Natłuść naczynie i wyłóż w nim ciasto francuskie.
      • Krok 3

        Do miseczki wbij 2 jajka i roztrzep widelcem i posmaruj obie części ciasta.
      • Krok 4

        Na cieście ułóż boczek. Piecz 20 minut.
      • Krok 5

        Wyjmij z piekarnika, gdy nieco ostygnie wygnieć w cieście zagłębienie. Na każdy kawałek ciasta wbij po dwa jajka i włóż do pieca na 8 minut.

      Komentarze (0)

      Podobne przepisy:

      93
      osoby dodały do Mniamlisty
      60''
      4
      Łatwe
      105
      osób dodało do Mniamlisty
      60''
      8
      Średnie
      7
      osób dodało do Mniamlisty
      90''
      4
      Łatwe
      3
      osoby dodały do Mniamlisty
      45''
      4
      Łatwe