Składniki
10 plastrów
null
null
6 sztuk
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozgrzej piekarnik do temperatury 220 stopni.
Krok 2
Ciasto rozmroź. Natłuść naczynie i wyłóż w nim ciasto francuskie.
Krok 3
Do miseczki wbij 2 jajka i roztrzep widelcem i posmaruj obie części ciasta.
Krok 4
Na cieście ułóż boczek. Piecz 20 minut.
Krok 5
Wyjmij z piekarnika, gdy nieco ostygnie wygnieć w cieście zagłębienie. Na każdy kawałek ciasta wbij po dwa jajka i włóż do pieca na 8 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej