
Składniki
10 plastrów
null
null
6 sztuk
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozgrzej piekarnik do temperatury 220 stopni.
Krok 2
Ciasto rozmroź. Natłuść naczynie i wyłóż w nim ciasto francuskie.
Krok 3
Do miseczki wbij 2 jajka i roztrzep widelcem i posmaruj obie części ciasta.
Krok 4
Na cieście ułóż boczek. Piecz 20 minut.
Krok 5
Wyjmij z piekarnika, gdy nieco ostygnie wygnieć w cieście zagłębienie. Na każdy kawałek ciasta wbij po dwa jajka i włóż do pieca na 8 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej