
Składniki
10 plastrów
null
null
6 sztuk
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozgrzej piekarnik do temperatury 220 stopni.
Krok 2
Ciasto rozmroź. Natłuść naczynie i wyłóż w nim ciasto francuskie.
Krok 3
Do miseczki wbij 2 jajka i roztrzep widelcem i posmaruj obie części ciasta.
Krok 4
Na cieście ułóż boczek. Piecz 20 minut.
Krok 5
Wyjmij z piekarnika, gdy nieco ostygnie wygnieć w cieście zagłębienie. Na każdy kawałek ciasta wbij po dwa jajka i włóż do pieca na 8 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej