Zapiekanka z makaronu cannelloni i mięsa mielonego – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z cannelloni

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 łyżki

1 szczypta

50 dekagramów

1 szczypta

1 szczypta

2 szklanki

30 dekagramów

2 sztuki

1 łyżka

50 dekagramów

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek posiekaj. Pieczarki pokrój w plastry, ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Krok 2

Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę i czosnek. Dodaj pieczarki i duś przez 10 minut.

Krok 3

Dodaj mięso, przypraw i duś przez 15 minut. Zostaw masę do ostygnięcia.

Krok 4

Mięsem napełnij rurki i ułóż je w naczyniu żaroodpornym. Na wierzchu połóż pozostały farsz.

Krok 5

Mąkę podsmaż na reszcie oleju, wlej mleko i zagotuj. Dodaj pomidory z zalewą i koncentrat. Wszystko wymieszaj i dopraw.

Krok 6

Makaron zalej sosem, posyp serem i piecz przez 60 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z  cannelloni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z  cannelloni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z  cannelloni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z  cannelloni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z  cannelloni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z  cannelloni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z  cannelloni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z  cannelloni - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej