
Składniki
2 sztuki
3 łyżki
1 szczypta
50 dekagramów
1 szczypta
1 szczypta
2 szklanki
30 dekagramów
2 sztuki
1 łyżka
50 dekagramów
1 opakowanie
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek posiekaj. Pieczarki pokrój w plastry, ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Krok 2
Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę i czosnek. Dodaj pieczarki i duś przez 10 minut.
Krok 3
Dodaj mięso, przypraw i duś przez 15 minut. Zostaw masę do ostygnięcia.
Krok 4
Mięsem napełnij rurki i ułóż je w naczyniu żaroodpornym. Na wierzchu połóż pozostały farsz.
Krok 5
Mąkę podsmaż na reszcie oleju, wlej mleko i zagotuj. Dodaj pomidory z zalewą i koncentrat. Wszystko wymieszaj i dopraw.
Krok 6
Makaron zalej sosem, posyp serem i piecz przez 60 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia. Jak więc oczyścić grzyby leśne? Podpowiadamy!
Czytaj więcejMała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.
Czytaj więcej