Składniki
2 sztuki
3 łyżki
1 szczypta
50 dekagramów
1 szczypta
1 szczypta
2 szklanki
30 dekagramów
2 sztuki
1 łyżka
50 dekagramów
1 opakowanie
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek posiekaj. Pieczarki pokrój w plastry, ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Krok 2
Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę i czosnek. Dodaj pieczarki i duś przez 10 minut.
Krok 3
Dodaj mięso, przypraw i duś przez 15 minut. Zostaw masę do ostygnięcia.
Krok 4
Mięsem napełnij rurki i ułóż je w naczyniu żaroodpornym. Na wierzchu połóż pozostały farsz.
Krok 5
Mąkę podsmaż na reszcie oleju, wlej mleko i zagotuj. Dodaj pomidory z zalewą i koncentrat. Wszystko wymieszaj i dopraw.
Krok 6
Makaron zalej sosem, posyp serem i piecz przez 60 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej