Składniki
2 sztuki
3 łyżki
1 szczypta
50 dekagramów
1 szczypta
1 szczypta
2 szklanki
30 dekagramów
2 sztuki
1 łyżka
50 dekagramów
1 opakowanie
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek posiekaj. Pieczarki pokrój w plastry, ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Krok 2
Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę i czosnek. Dodaj pieczarki i duś przez 10 minut.
Krok 3
Dodaj mięso, przypraw i duś przez 15 minut. Zostaw masę do ostygnięcia.
Krok 4
Mięsem napełnij rurki i ułóż je w naczyniu żaroodpornym. Na wierzchu połóż pozostały farsz.
Krok 5
Mąkę podsmaż na reszcie oleju, wlej mleko i zagotuj. Dodaj pomidory z zalewą i koncentrat. Wszystko wymieszaj i dopraw.
Krok 6
Makaron zalej sosem, posyp serem i piecz przez 60 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej