Ciasto z dyni bez jajek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasto z dyni bez jajek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

10 mililitrów

25 dekagramów

1.5 szklanki

1 kilogram

40 dekagramów

7 dekagramów

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię obierz, pokrój w kostkę i rozgotuj w szklance mleka na gładką masę.

Krok 2

Drożdże wymieszaj z pozostałym mlekiem i łyżeczką cukru, zostaw do wyrośnięcia.

Krok 3

Margarynę roztop i wymieszaj z olejem, a mąkę przesiej.

Krok 4

Do przesianej mąki dodaj rozczyn, cukier, olejek, roztopiony tłuszcz i dynię, wrób ciasto. Pozostaw na 30 minut do wyrośnięcia.

Krok 5

Piecz przez 50 minut w temperaturze 180 stopni. Podawaj na ciepło lub zimno.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto z dyni bez jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto z dyni bez jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto z dyni bez jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto z dyni bez jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto z dyni bez jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto z dyni bez jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto z dyni bez jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto z dyni bez jajek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Saltimbocca
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej