Ciasto z dyni bez jajek

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

7 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 mililitrów

25 dekagramów

1.5 szklanki

1 kilogram

40 dekagramów

7 dekagramów

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię obierz, pokrój w kostkę i rozgotuj w szklance mleka na gładką masę.

Krok 2

Drożdże wymieszaj z pozostałym mlekiem i łyżeczką cukru, zostaw do wyrośnięcia.

Krok 3

Margarynę roztop i wymieszaj z olejem, a mąkę przesiej.

Krok 4

Do przesianej mąki dodaj rozczyn, cukier, olejek, roztopiony tłuszcz i dynię, wrób ciasto. Pozostaw na 30 minut do wyrośnięcia.

Krok 5

Piecz przez 50 minut w temperaturze 180 stopni. Podawaj na ciepło lub zimno.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto z dyni bez jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto z dyni bez jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto z dyni bez jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto z dyni bez jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto z dyni bez jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto z dyni bez jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto z dyni bez jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej