
Składniki
10 mililitrów
25 dekagramów
1.5 szklanki
1 kilogram
40 dekagramów
7 dekagramów
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dynię obierz, pokrój w kostkę i rozgotuj w szklance mleka na gładką masę.
Krok 2
Drożdże wymieszaj z pozostałym mlekiem i łyżeczką cukru, zostaw do wyrośnięcia.
Krok 3
Margarynę roztop i wymieszaj z olejem, a mąkę przesiej.
Krok 4
Do przesianej mąki dodaj rozczyn, cukier, olejek, roztopiony tłuszcz i dynię, wrób ciasto. Pozostaw na 30 minut do wyrośnięcia.
Krok 5
Piecz przez 50 minut w temperaturze 180 stopni. Podawaj na ciepło lub zimno.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej