Ciasto z dyni bez jajek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasto z dyni bez jajek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

10 mililitrów

25 dekagramów

1.5 szklanki

1 kilogram

40 dekagramów

7 dekagramów

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię obierz, pokrój w kostkę i rozgotuj w szklance mleka na gładką masę.

Krok 2

Drożdże wymieszaj z pozostałym mlekiem i łyżeczką cukru, zostaw do wyrośnięcia.

Krok 3

Margarynę roztop i wymieszaj z olejem, a mąkę przesiej.

Krok 4

Do przesianej mąki dodaj rozczyn, cukier, olejek, roztopiony tłuszcz i dynię, wrób ciasto. Pozostaw na 30 minut do wyrośnięcia.

Krok 5

Piecz przez 50 minut w temperaturze 180 stopni. Podawaj na ciepło lub zimno.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto z dyni bez jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto z dyni bez jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto z dyni bez jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto z dyni bez jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto z dyni bez jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto z dyni bez jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto z dyni bez jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto z dyni bez jajek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej