Sola w cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sola w cieście

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 łyżka

250 mililitrów

2 sztuki

2 łyżki

150 gramów

1 łyżka

300 mililitrów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę umyć, osuszyć,. Olej wymieszać z przyprawą Knorr o posmarować ryby. Wymieszać mąkę z mlekiem. Do ciasta wbić jajka i wymieszać, dodać natkę, oraz roztopione masło. Dosypać dól i pieprz.

Krok 2

Na patelni rozgrzać olej. Każdy płat ryby zamoczyć w cieście, dać na patelnię i smażyć z każdej strony do zezłocenia. Solę podawać z frytkami.

bernika bernika

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sola w cieście  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sola w cieście  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sola w cieście  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sola w cieście  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sola w cieście  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sola w cieście  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sola w cieście  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sola w cieście  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Kotlety pożarskie
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Dynia to wyjątkowo pyszne warzywo, z którego można stworzyć wiele potraw. Jedną z nich jest zupa krem, która doskonale sprawdzi się w chłodniejsze dni. Zastanawiacie się, który rodzaj dyni najlepiej pasuje do tego dania?
Przychodzimy z pomocą!

Czytaj więcej

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia.

Czytaj więcej