Sola w cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sola w cieście

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 łyżka

250 mililitrów

2 sztuki

2 łyżki

150 gramów

1 łyżka

300 mililitrów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę umyć, osuszyć,. Olej wymieszać z przyprawą Knorr o posmarować ryby. Wymieszać mąkę z mlekiem. Do ciasta wbić jajka i wymieszać, dodać natkę, oraz roztopione masło. Dosypać dól i pieprz.

Krok 2

Na patelni rozgrzać olej. Każdy płat ryby zamoczyć w cieście, dać na patelnię i smażyć z każdej strony do zezłocenia. Solę podawać z frytkami.

bernika bernika

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sola w cieście  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sola w cieście  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sola w cieście  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sola w cieście  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sola w cieście  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sola w cieście  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sola w cieście  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sola w cieście  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej