Mini pizze z ciasta francuskiego

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

null

null

null

2 sztuki

20 sztuk

190 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto rozwałkuj na grubość 5 mm.

Krok 2

Z rozwałkowanego ciasta wykrój foremką krążki o średnicy 6 cm i poukładaj je na wysmarowanej tłuszczem blasze.

Krok 3

Pomidory pokrój w plastry. Na każdą pizzę kłaść po plasterku pomidora i fileciku anchois i doprawić.

Krok 4

Piec w temp. 180 stopni przez około kwadrans.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mini pizze z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mini pizze z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mini pizze z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mini pizze z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mini pizze z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mini pizze z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mini pizze z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
5 osób ogląda przepis:
Gyros w picie
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej