Mini pizze z ciasta francuskiego - przepis - pizzerinki | Przepisy.pl pixel

Mini pizze z ciasta francuskiego

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

null

2 sztuki

20 sztuk

190 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto rozwałkuj na grubość 5 mm.

Krok 2

Z rozwałkowanego ciasta wykrój foremką krążki o średnicy 6 cm i poukładaj je na wysmarowanej tłuszczem blasze.

Krok 3

Pomidory pokrój w plastry. Na każdą pizzę kłaść po plasterku pomidora i fileciku anchois i doprawić.

Krok 4

Piec w temp. 180 stopni przez około kwadrans.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mini pizze z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mini pizze z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mini pizze z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mini pizze z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mini pizze z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mini pizze z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mini pizze z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mini pizze z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej