Ziemniak na krewetce – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniak zawijany krewetką

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 łyżka

8 sztuk

2 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i ugotuj w lekko osolonej wodzie. Przestudź.

Krok 2

Ziemniaki umieść w krewetkach i zepnij wykałaczkami. Podawaj na liściach sałaty. * Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

Krok 3

Na patelni rozgrzej masło i usmaż na nim zamarynowane krewetki. Przestudź.

Krok 4

Krewetki oprósz przyprawą Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniak zawijany krewetką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniak zawijany krewetką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniak zawijany krewetką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniak zawijany krewetką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniak zawijany krewetką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniak zawijany krewetką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniak zawijany krewetką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniak zawijany krewetką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka z tuńczykiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej