Ziemniak na krewetce – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniak zawijany krewetką

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 łyżka

8 sztuk

2 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i ugotuj w lekko osolonej wodzie. Przestudź.

Krok 2

Ziemniaki umieść w krewetkach i zepnij wykałaczkami. Podawaj na liściach sałaty. * Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

Krok 3

Na patelni rozgrzej masło i usmaż na nim zamarynowane krewetki. Przestudź.

Krok 4

Krewetki oprósz przyprawą Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniak zawijany krewetką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniak zawijany krewetką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniak zawijany krewetką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniak zawijany krewetką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniak zawijany krewetką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniak zawijany krewetką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniak zawijany krewetką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniak zawijany krewetką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej