Ziemniak na krewetce – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniak zawijany krewetką

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 łyżka

8 sztuk

2 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i ugotuj w lekko osolonej wodzie. Przestudź.

Krok 2

Ziemniaki umieść w krewetkach i zepnij wykałaczkami. Podawaj na liściach sałaty. * Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

Krok 3

Na patelni rozgrzej masło i usmaż na nim zamarynowane krewetki. Przestudź.

Krok 4

Krewetki oprósz przyprawą Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniak zawijany krewetką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniak zawijany krewetką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniak zawijany krewetką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniak zawijany krewetką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniak zawijany krewetką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniak zawijany krewetką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniak zawijany krewetką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniak zawijany krewetką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Jagodzianki
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej