Ziemniak na krewetce – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniak zawijany krewetką

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 łyżka

8 sztuk

2 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i ugotuj w lekko osolonej wodzie. Przestudź.

Krok 2

Ziemniaki umieść w krewetkach i zepnij wykałaczkami. Podawaj na liściach sałaty. * Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

Krok 3

Na patelni rozgrzej masło i usmaż na nim zamarynowane krewetki. Przestudź.

Krok 4

Krewetki oprósz przyprawą Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniak zawijany krewetką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniak zawijany krewetką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniak zawijany krewetką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniak zawijany krewetką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniak zawijany krewetką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniak zawijany krewetką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniak zawijany krewetką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniak zawijany krewetką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej