
Składniki
8 sztuk
1 łyżka
8 sztuk
2 sztuki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz i ugotuj w lekko osolonej wodzie. Przestudź.
Krok 2
Ziemniaki umieść w krewetkach i zepnij wykałaczkami. Podawaj na liściach sałaty. * Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Krok 3
Na patelni rozgrzej masło i usmaż na nim zamarynowane krewetki. Przestudź.
Krok 4
Krewetki oprósz przyprawą Knorr.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej