
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
2 szklanki
0.5 szklanki
40 dekagramów
1 szklanka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do wrzącego bulionu wrzuć kaszę i ugotuj ją. Odcedź i odstaw.
Krok 2
Połowę kiełbasy pokrój w kostkę, a połowę - w plastry. Cebulę posiekaj.
Krok 3
Na maśle* podsmaż kiełbasę pokrojoną w kostkę i cebulę.
Krok 4
Wymieszaj z kaszą, natką, przypraw solą i pieprzem, dodaj śmietanę i dokładnie wymieszaj.
Krok 5
Masę wlej do żaroodpornego naczynia wysmarowanego olejem. Na wierzchu ułóż kiełbasę pokrojoną w plastry.
Krok 6
Piecz przez 30 minut w temperaturze 180 stopni. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej