
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
2 szklanki
0.5 szklanki
40 dekagramów
1 szklanka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do wrzącego bulionu wrzuć kaszę i ugotuj ją. Odcedź i odstaw.
Krok 2
Połowę kiełbasy pokrój w kostkę, a połowę - w plastry. Cebulę posiekaj.
Krok 3
Na maśle* podsmaż kiełbasę pokrojoną w kostkę i cebulę.
Krok 4
Wymieszaj z kaszą, natką, przypraw solą i pieprzem, dodaj śmietanę i dokładnie wymieszaj.
Krok 5
Masę wlej do żaroodpornego naczynia wysmarowanego olejem. Na wierzchu ułóż kiełbasę pokrojoną w plastry.
Krok 6
Piecz przez 30 minut w temperaturze 180 stopni. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej