
Składniki
2 sztuki
null szczypt
null szczypt
null szczypt
null
null szczypt
4 sztuki
null
250 gramów
300 gramów
0.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę drobno poszatkuj i dwukrotnie przelej wrzątkiem i osól.
Krok 2
Boczek pokrój w paski i podziel na dwie części.
Krok 3
Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem, posyp bułką tartą i wyłóż połowę boczku.
Krok 4
Cebulę obierz i posiekaj.
Krok 5
Mięso wymieszaj z cebulą, kapustą i dopraw do smaku przyprawami i ziołami.
Krok 6
Do masy wbij jajka i dokładnie wymieszaj. Masę równomiernie przełóż do naczynia żaroodpornego.
Krok 7
Wierzch przykryj pozostałym boczkiem i zapiekaj w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez 50 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej