
Składniki
2 sztuki
null szczypt
null szczypt
null szczypt
null
null szczypt
4 sztuki
null
250 gramów
300 gramów
0.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę drobno poszatkuj i dwukrotnie przelej wrzątkiem i osól.
Krok 2
Boczek pokrój w paski i podziel na dwie części.
Krok 3
Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem, posyp bułką tartą i wyłóż połowę boczku.
Krok 4
Cebulę obierz i posiekaj.
Krok 5
Mięso wymieszaj z cebulą, kapustą i dopraw do smaku przyprawami i ziołami.
Krok 6
Do masy wbij jajka i dokładnie wymieszaj. Masę równomiernie przełóż do naczynia żaroodpornego.
Krok 7
Wierzch przykryj pozostałym boczkiem i zapiekaj w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez 50 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej