Zapiekanka ze świeżej kapusty

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null szczypt

null szczypt

null szczypt

null

null szczypt

4 sztuki

null

250 gramów

300 gramów

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę drobno poszatkuj i dwukrotnie przelej wrzątkiem i osól.

Krok 2

Boczek pokrój w paski i podziel na dwie części.

Krok 3

Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem, posyp bułką tartą i wyłóż połowę boczku.

Krok 4

Cebulę obierz i posiekaj.

Krok 5

Mięso wymieszaj z cebulą, kapustą i dopraw do smaku przyprawami i ziołami.

Krok 6

Do masy wbij jajka i dokładnie wymieszaj. Masę równomiernie przełóż do naczynia żaroodpornego.

Krok 7

Wierzch przykryj pozostałym boczkiem i zapiekaj w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez 50 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka ze świeżej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka ze świeżej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka ze świeżej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka ze świeżej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka ze świeżej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka ze świeżej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka ze świeżej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej