Zapiekanka ze świeżej kapusty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka ze świeżej kapusty

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null szczypt

null szczypt

null szczypt

null

null szczypt

4 sztuki

null

250 gramów

300 gramów

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę drobno poszatkuj i dwukrotnie przelej wrzątkiem i osól.

Krok 2

Boczek pokrój w paski i podziel na dwie części.

Krok 3

Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem, posyp bułką tartą i wyłóż połowę boczku.

Krok 4

Cebulę obierz i posiekaj.

Krok 5

Mięso wymieszaj z cebulą, kapustą i dopraw do smaku przyprawami i ziołami.

Krok 6

Do masy wbij jajka i dokładnie wymieszaj. Masę równomiernie przełóż do naczynia żaroodpornego.

Krok 7

Wierzch przykryj pozostałym boczkiem i zapiekaj w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez 50 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka ze świeżej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka ze świeżej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka ze świeżej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka ze świeżej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka ze świeżej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka ze świeżej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka ze świeżej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka ze świeżej kapusty - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej