Ryżowa zapiekanka z jabłkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryżowa zapiekanka z jabłkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

4 łyżki

1 szklanka

1 łyżeczka

3 łyżki

750 gramów

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka umyj, obierz, pokrój na kawałki i usuń gniazda nasienne. Pokrój w plasterki.

Krok 2

Mleko podgrzej z masłem i dopraw łyżką cukru.

Krok 3

0.75 ryżu włóż do wysmarowanej tłuszczem formy.

Krok 4

Zalej ciepłym mlekiem z masłem. Na ryżu rozłóż jabłka.

Krok 5

Posyp je 3 łyżkami cukru i cynamonem. Przykryj resztą ryżu.

Krok 6

Na wierzchu rozprowadź śmietanę. Piecz 20 minut w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryżowa zapiekanka z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryżowa zapiekanka z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryżowa zapiekanka z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryżowa zapiekanka z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryżowa zapiekanka z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryżowa zapiekanka z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryżowa zapiekanka z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryżowa zapiekanka z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Ziołowe pstrągi z rusztu
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej