Ryżowa zapiekanka z jabłkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryżowa zapiekanka z jabłkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

4 łyżki

1 szklanka

1 łyżeczka

3 łyżki

750 gramów

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka umyj, obierz, pokrój na kawałki i usuń gniazda nasienne. Pokrój w plasterki.

Krok 2

Mleko podgrzej z masłem i dopraw łyżką cukru.

Krok 3

0.75 ryżu włóż do wysmarowanej tłuszczem formy.

Krok 4

Zalej ciepłym mlekiem z masłem. Na ryżu rozłóż jabłka.

Krok 5

Posyp je 3 łyżkami cukru i cynamonem. Przykryj resztą ryżu.

Krok 6

Na wierzchu rozprowadź śmietanę. Piecz 20 minut w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryżowa zapiekanka z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryżowa zapiekanka z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryżowa zapiekanka z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryżowa zapiekanka z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryżowa zapiekanka z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryżowa zapiekanka z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryżowa zapiekanka z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryżowa zapiekanka z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej