Tajskie curry z brokuła przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tajskie curry z brokuła

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

2

23 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

53 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

0.5 łyżeczki

1 szklanka

1 szczypta

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule obieramy, siekamy i szklimy na oleju na dużej patelni lub w garnku z grubym dnem. W ostatniej minucie podsmażania dodajemy przeciśnięty czosnek.

Krok 2

Pastę curry rozprowadzamy w szklance wody i dodajemy do garnka. Dodajemy również przyprawy i kostke bulionową.

Krok 3

Brokuła dzielimy na rózyczki, myjemy i dodajemy do garnka. Gotujemy wszystko 10 min i zalewamy mleczkiem kokosowym. Gotujemy kolejne 10 min.

Krok 4

Dodajemy startą skórkę z cytryny, mieszamy i sprawdzamy smak.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tajskie curry z brokuła - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tajskie curry z brokuła - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tajskie curry z brokuła - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tajskie curry z brokuła - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tajskie curry z brokuła - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tajskie curry z brokuła - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tajskie curry z brokuła - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tajskie curry z brokuła - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sos śmietanowy
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

średnie

Dynia to wyjątkowo pyszne warzywo, z którego można stworzyć wiele potraw. Jedną z nich jest zupa krem, która doskonale sprawdzi się w chłodniejsze dni. Zastanawiacie się, który rodzaj dyni najlepiej pasuje do tego dania?
Przychodzimy z pomocą!

Czytaj więcej

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia.

Czytaj więcej