
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
0.5 łyżeczki
1 szklanka
1 szczypta
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule obieramy, siekamy i szklimy na oleju na dużej patelni lub w garnku z grubym dnem. W ostatniej minucie podsmażania dodajemy przeciśnięty czosnek.
Krok 2
Pastę curry rozprowadzamy w szklance wody i dodajemy do garnka. Dodajemy również przyprawy i kostke bulionową.
Krok 3
Brokuła dzielimy na rózyczki, myjemy i dodajemy do garnka. Gotujemy wszystko 10 min i zalewamy mleczkiem kokosowym. Gotujemy kolejne 10 min.
Krok 4
Dodajemy startą skórkę z cytryny, mieszamy i sprawdzamy smak.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Podobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej