
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
0.5 łyżeczki
1 szklanka
1 szczypta
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule obieramy, siekamy i szklimy na oleju na dużej patelni lub w garnku z grubym dnem. W ostatniej minucie podsmażania dodajemy przeciśnięty czosnek.
Krok 2
Pastę curry rozprowadzamy w szklance wody i dodajemy do garnka. Dodajemy również przyprawy i kostke bulionową.
Krok 3
Brokuła dzielimy na rózyczki, myjemy i dodajemy do garnka. Gotujemy wszystko 10 min i zalewamy mleczkiem kokosowym. Gotujemy kolejne 10 min.
Krok 4
Dodajemy startą skórkę z cytryny, mieszamy i sprawdzamy smak.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Podobne przepisy
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej