Tajskie curry z brokuła przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tajskie curry z brokuła

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

4

23 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

55 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

0.5 łyżeczki

1 szklanka

1 szczypta

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule obieramy, siekamy i szklimy na oleju na dużej patelni lub w garnku z grubym dnem. W ostatniej minucie podsmażania dodajemy przeciśnięty czosnek.

Krok 2

Pastę curry rozprowadzamy w szklance wody i dodajemy do garnka. Dodajemy również przyprawy i kostke bulionową.

Krok 3

Brokuła dzielimy na rózyczki, myjemy i dodajemy do garnka. Gotujemy wszystko 10 min i zalewamy mleczkiem kokosowym. Gotujemy kolejne 10 min.

Krok 4

Dodajemy startą skórkę z cytryny, mieszamy i sprawdzamy smak.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tajskie curry z brokuła - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tajskie curry z brokuła - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tajskie curry z brokuła - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tajskie curry z brokuła - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tajskie curry z brokuła - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tajskie curry z brokuła - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tajskie curry z brokuła - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tajskie curry z brokuła - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej