Salsa z zielonych pomidorów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Salsa z zielonych pomidorów

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

20 sztuk

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory umyj i ugotuj w niewielkiej ilości wody. Po 20-30 minutach powinny być już gotowe. Osącz je i przełóż do miski

Krok 2

Cebulę i czosnek posiekaj. Dodaj do pomidorów i dopraw solą.

Krok 3

Zmiksuj, a jeżeli sos jest zbyt gęsty możesz dodać kilka łyżek wywaru pozostałego po gotowaniu pomidorów.

Krok 4

Sos wymieszaj z posiekaną kolendrą i podawaj. Świetnie smakuje do dań mięsnych.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Salsa z zielonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Salsa z zielonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Salsa z zielonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Salsa z zielonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Salsa z zielonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Salsa z zielonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Salsa z zielonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Salsa z zielonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szybki ryż z patelni
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej