
Składniki
1 szczypta
2 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
20 sztuk
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory umyj i ugotuj w niewielkiej ilości wody. Po 20-30 minutach powinny być już gotowe. Osącz je i przełóż do miski
Krok 2
Cebulę i czosnek posiekaj. Dodaj do pomidorów i dopraw solą.
Krok 3
Zmiksuj, a jeżeli sos jest zbyt gęsty możesz dodać kilka łyżek wywaru pozostałego po gotowaniu pomidorów.
Krok 4
Sos wymieszaj z posiekaną kolendrą i podawaj. Świetnie smakuje do dań mięsnych.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej