Salsa z zielonych pomidorów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Salsa z zielonych pomidorów

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

20 sztuk

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory umyj i ugotuj w niewielkiej ilości wody. Po 20-30 minutach powinny być już gotowe. Osącz je i przełóż do miski

Krok 2

Cebulę i czosnek posiekaj. Dodaj do pomidorów i dopraw solą.

Krok 3

Zmiksuj, a jeżeli sos jest zbyt gęsty możesz dodać kilka łyżek wywaru pozostałego po gotowaniu pomidorów.

Krok 4

Sos wymieszaj z posiekaną kolendrą i podawaj. Świetnie smakuje do dań mięsnych.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Salsa z zielonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Salsa z zielonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Salsa z zielonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Salsa z zielonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Salsa z zielonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Salsa z zielonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Salsa z zielonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Salsa z zielonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej