PRZEPISY.PL

Salsa z zielonych pomidorów

Autor: pasibrzuch
  • 45
  • 4
  • Łatwe
  • 0
0
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • sól1 szczypta
  • kolendra2 łyżki
  • czosnek ząbki 2 szt
  • cebulka1 szt
  • zielone pomidory20 szt
  • zielone chile cuaresmenos3 szt
    • Krok 1

      Pomidory umyj i ugotuj w niewielkiej ilości wody. Po 20-30 minutach powinny być już gotowe. Osącz je i przełóż do miski
    • Krok 2

      Cebulę i czosnek posiekaj. Dodaj do pomidorów i dopraw solą.
    • Krok 3

      Zmiksuj, a jeżeli sos jest zbyt gęsty możesz dodać kilka łyżek wywaru pozostałego po gotowaniu pomidorów.
    • Krok 4

      Sos wymieszaj z posiekaną kolendrą i podawaj. Świetnie smakuje do dań mięsnych.

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    66
    osób dodało do Mniamlisty
    15''
    4
    Łatwe
    35
    osób dodało do Mniamlisty
    15''
    4
    Łatwe
    3
    osoby dodały do Mniamlisty
    45''
    4
    Łatwe
    3
    osoby dodały do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe