Składniki
1 szczypta
2 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
20 sztuk
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory umyj i ugotuj w niewielkiej ilości wody. Po 20-30 minutach powinny być już gotowe. Osącz je i przełóż do miski
Krok 2
Cebulę i czosnek posiekaj. Dodaj do pomidorów i dopraw solą.
Krok 3
Zmiksuj, a jeżeli sos jest zbyt gęsty możesz dodać kilka łyżek wywaru pozostałego po gotowaniu pomidorów.
Krok 4
Sos wymieszaj z posiekaną kolendrą i podawaj. Świetnie smakuje do dań mięsnych.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej