Salsa z zielonych pomidorów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Salsa z zielonych pomidorów

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

20 sztuk

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory umyj i ugotuj w niewielkiej ilości wody. Po 20-30 minutach powinny być już gotowe. Osącz je i przełóż do miski

Krok 2

Cebulę i czosnek posiekaj. Dodaj do pomidorów i dopraw solą.

Krok 3

Zmiksuj, a jeżeli sos jest zbyt gęsty możesz dodać kilka łyżek wywaru pozostałego po gotowaniu pomidorów.

Krok 4

Sos wymieszaj z posiekaną kolendrą i podawaj. Świetnie smakuje do dań mięsnych.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Salsa z zielonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Salsa z zielonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Salsa z zielonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Salsa z zielonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Salsa z zielonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Salsa z zielonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Salsa z zielonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Salsa z zielonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej