Kanadyjka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kanadyjka

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

10 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 sztuka

1 szklanka

3 sztuki

6 łyżek

1 gram

1 gram

4 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Najpierw zajmujemy cię margaryną. Wkładamy ją do garnka razem z cukrem, cukrem wanilinowym, wodą i kakao, a następnie zaczynamy to wszystko gotować na wolnym ogniu, przez około trzy minuty, stale mieszając. Po ugotowaniu studzimy. Pół szklanki masy odlewamy na polewę. Dodajemy szklankę mąki i rozbełtane żółtka i pozostałe pół szklanki mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodajemy do tego ubite na pianę białka i rodzynki. Pieczemy około pół godziny. Jest to bardzo słodki przepis, ale myślę, że warto go wypróbować. Już sama ilość cukru świadczy o tym, że danie to jest bardzo smaczną bombą kaloryczną, idealną na różne okazje.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanadyjka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanadyjka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanadyjka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanadyjka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanadyjka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanadyjka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanadyjka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kanadyjka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Bruschetta z tuńczykiem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej