Kanadyjka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kanadyjka

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 łyżek

1 szklanka

4 sztuki

1 gram

1 szklanka

1 łyżka

1 gram

1 sztuka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Najpierw zajmujemy cię margaryną. Wkładamy ją do garnka razem z cukrem, cukrem wanilinowym, wodą i kakao, a następnie zaczynamy to wszystko gotować na wolnym ogniu, przez około trzy minuty, stale mieszając. Po ugotowaniu studzimy. Pół szklanki masy odlewamy na polewę. Dodajemy szklankę mąki i rozbełtane żółtka i pozostałe pół szklanki mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodajemy do tego ubite na pianę białka i rodzynki. Pieczemy około pół godziny. Jest to bardzo słodki przepis, ale myślę, że warto go wypróbować. Już sama ilość cukru świadczy o tym, że danie to jest bardzo smaczną bombą kaloryczną, idealną na różne okazje.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanadyjka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanadyjka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanadyjka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanadyjka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanadyjka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanadyjka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanadyjka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kanadyjka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Bogracz z kluseczkami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej