
Składniki
6 łyżek
1 szklanka
4 sztuki
1 gram
1 szklanka
1 łyżka
1 gram
1 sztuka
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Najpierw zajmujemy cię margaryną. Wkładamy ją do garnka razem z cukrem, cukrem wanilinowym, wodą i kakao, a następnie zaczynamy to wszystko gotować na wolnym ogniu, przez około trzy minuty, stale mieszając. Po ugotowaniu studzimy. Pół szklanki masy odlewamy na polewę. Dodajemy szklankę mąki i rozbełtane żółtka i pozostałe pół szklanki mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodajemy do tego ubite na pianę białka i rodzynki. Pieczemy około pół godziny. Jest to bardzo słodki przepis, ale myślę, że warto go wypróbować. Już sama ilość cukru świadczy o tym, że danie to jest bardzo smaczną bombą kaloryczną, idealną na różne okazje.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej