Kanadyjka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kanadyjka

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 łyżek

1 szklanka

4 sztuki

1 gram

1 szklanka

1 łyżka

1 gram

1 sztuka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Najpierw zajmujemy cię margaryną. Wkładamy ją do garnka razem z cukrem, cukrem wanilinowym, wodą i kakao, a następnie zaczynamy to wszystko gotować na wolnym ogniu, przez około trzy minuty, stale mieszając. Po ugotowaniu studzimy. Pół szklanki masy odlewamy na polewę. Dodajemy szklankę mąki i rozbełtane żółtka i pozostałe pół szklanki mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodajemy do tego ubite na pianę białka i rodzynki. Pieczemy około pół godziny. Jest to bardzo słodki przepis, ale myślę, że warto go wypróbować. Już sama ilość cukru świadczy o tym, że danie to jest bardzo smaczną bombą kaloryczną, idealną na różne okazje.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanadyjka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanadyjka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanadyjka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanadyjka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanadyjka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanadyjka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanadyjka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kanadyjka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej