Bliny z wędzoną makrelą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bliny z wędzoną makrelą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

16

heart
218 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

66 osób wydrukowało

Pobierz pdf

165 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

300 dekagramów

1 łyżeczka

200 mililitrów

8 gramów

5 gramów

20 gramów

1 sztuka

200 gramów

100 mililitrów

0.5 pęczka

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce wymieszaj drożdże z cukrem, poczekaj, aż się rozpuszczą. Następnie dodaj jajo, ciemnie piwo, sól i około 300 dekagramów mąki

Bliny z wędzoną makrelą - Krok 1

Krok 2

Ciasto dokładnie wymieszaj. Powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Odstaw w miejsce o temperaturze pokojowej na około 20 minut.

Bliny z wędzoną makrelą - Krok 2

Krok 3

Ponownie wymieszaj ciasto i smaż na oliwie małe placuszki.

Bliny z wędzoną makrelą - Krok 3

Krok 4

Twarożek wymieszaj ze śmietaną, dopraw przyprawą Knorr.

Bliny z wędzoną makrelą - Krok 4

Krok 5

Na blinach układaj twarożek oraz kawałek wędzonej makreli. Dekoruj koperkiem.

Bliny z wędzoną makrelą - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bliny z wędzoną makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bliny z wędzoną makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bliny z wędzoną makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bliny z wędzoną makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bliny z wędzoną makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bliny z wędzoną makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bliny z wędzoną makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bliny z wędzoną makrelą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Puree z kalafiora
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Bliny z wędzoną makreląBliny z wędzoną makrelą

Jeśli lubisz intensywny smak ryb, koniecznie wypróbuj przepis na pyszne bliny z wędzoną makrelą. Do ich przygotowania potrzebujesz zaledwie kilku składników, m.in. mąki, drożdży, jajek oraz przyprawy uniwersalnej. Zacznij od przyrządzenia ciasta na bliny – w misce wymieszaj ze sobą drożdże, jajko, mleko oraz mąkę (ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany). Następnie z otrzymanego w ten sposób ciasta smaż na rozgrzanym oleju małe placki. Sekret tej potrawy tkwi przede wszystkim w nadzieniu – na usmażone bliny nałóż twarożek wymieszany ze śmietaną oraz kawałki wędzonej makreli. Gotowe placki podawaj udekorowane posiekaną drobno natką pietruszki lub koperkiem. Jeśli chcesz, przepis możesz odrobinę modyfikować. W roli nadzienia, doskonale sprawdzą się także smażony boczek oraz kawałki wędzonego łososia. Pobierz listę niezbędnych składników i przygotuj pyszne bliny z wędzoną makrelą według naszego przepisu. Koniecznie podziel się z nami swoją opinią  na temat proponowanego dania. Smacznego.