Bliny z wędzoną makrelą przepis – Zobacz na przepisy.pl

Bliny z wędzoną makrelą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

208 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

50 osób wydrukowało

Pobierz pdf

106 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

300 dekagramów

1 łyżeczka

200 mililitrów

8 gramów

5 gramów

20 gramów

1 sztuka

200 gramów

100 mililitrów

0.5 pęczka

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce wymieszaj drożdże z cukrem, poczekaj, aż się rozpuszczą. Następnie dodaj jajo, ciemnie piwo, sól i około 300 dekagramów mąki

Bliny z wędzoną makrelą - Krok 1

Krok 2

Ciasto dokładnie wymieszaj. Powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Odstaw w miejsce o temperaturze pokojowej na około 20 minut.

Bliny z wędzoną makrelą - Krok 2

Krok 3

Ponownie wymieszaj ciasto i smaż na oliwie małe placuszki.

Bliny z wędzoną makrelą - Krok 3

Krok 4

Twarożek wymieszaj ze śmietaną, dopraw przyprawą Knorr.

Bliny z wędzoną makrelą - Krok 4

Krok 5

Na blinach układaj twarożek oraz kawałek wędzonej makreli. Dekoruj koperkiem.

Bliny z wędzoną makrelą - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bliny z wędzoną makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bliny z wędzoną makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bliny z wędzoną makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bliny z wędzoną makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bliny z wędzoną makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bliny z wędzoną makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bliny z wędzoną makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Bliny z wędzoną makreląBliny z wędzoną makrelą

Jeśli lubisz intensywny smak ryb, koniecznie wypróbuj przepis na pyszne bliny z wędzoną makrelą. Do ich przygotowania potrzebujesz zaledwie kilku składników, m.in. mąki, drożdży, jajek oraz przyprawy uniwersalnej. Zacznij od przyrządzenia ciasta na bliny – w misce wymieszaj ze sobą drożdże, jajko, mleko oraz mąkę (ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany). Następnie z otrzymanego w ten sposób ciasta smaż na rozgrzanym oleju małe placki. Sekret tej potrawy tkwi przede wszystkim w nadzieniu – na usmażone bliny nałóż twarożek wymieszany ze śmietaną oraz kawałki wędzonej makreli. Gotowe placki podawaj udekorowane posiekaną drobno natką pietruszki lub koperkiem. Jeśli chcesz, przepis możesz odrobinę modyfikować. W roli nadzienia, doskonale sprawdzą się także smażony boczek oraz kawałki wędzonego łososia. Pobierz listę niezbędnych składników i przygotuj pyszne bliny z wędzoną makrelą według naszego przepisu. Koniecznie podziel się z nami swoją opinią  na temat proponowanego dania. Smacznego.