
Składniki
6 sztuk
1 opakowanie
1 pęczek
400 gramów
3 łyżki
1 sztuka
100 gramów
1 pęczek
100 gramów
100 gramów
1 sztuka
150 gramów
100 gramów
1 sztuka
8 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Tuńczyka pokrój w cienkie plastry, ser zetrzyj na tarce, posiekaj natkę kolendry oraz główkę sałaty rzymskiej. Awokado i rzodkiewkę pokrój w cienkie plastry. Pomidorki i oliwki przekrój na pół. Limonkę otrzyj ze skórki i wyciśnij z niej sok.

Krok 2
Sok z limonki wymieszaj ze śmietaną oraz szczyptą soli.

Krok 3
Połącz oliwę ze startą skórką z limonki, solą oraz przyprawą Adobo Knorr. Do powstałej marynaty włóż płaty ryby. Filety smaż z lewej i prawej strony na dobrze rozgrzanej patelni teflonowej.

Krok 4
Małe placki tortilli rozłóż na blaszce i oprósz je startym serem. Tortille piecz w piekarniku lub w opiekaczu do momentu rozpuszczenia się sera. Na środku każdej tortilli umieść sałatę, całość oprósz kolendrą. Nałóż plastry tuńczyka, rzodkiewkę, papryczki jalapeno i awokado. Dodaj połówki oliwek i pomidorów.

Krok 5
Tacos podawaj z łyżką kwaśnej śmietany.


Dobra rada:
Do tortilli możesz dodać też czarną fasolę z puszki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Tacos z tuńczykiem
Tacos podawane jest z mięsem, owocami morza albo z rybą. Tym razem filet z tuńczyka zagra główną rolę. Usmażone filety z warzywami, ułożone na tortilli zapieczonej z serem to danie, od którego trudno będzie się oderwać. Bo tacos z tuńczykiem jest po prostu pyszny!
Dla kogo?
Przepis na tacos przypadnie do gustu miłośnikom tortilli. Nie masz pomysłu na filety z tuńczyka? Koniecznie wypróbuj ten przepis!
Na jaką okazję?
Tacos sprawdzi się jako obiad oraz przystawka na imprezie.
Czy wiesz, że?
Tacos smakiem oraz sposobem przyrządzenia przypomina burrito. Jednak tacos przygotowuje się zwykle z mąki kukurydzianej, a burrito z pszennej.
Dla urozmaicenia:
Do tortilli możesz dodać czarną fasolę z puszki. Jej smak będzie jeszcze lepszy!


































