Pizza makaronowa z patelni przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza makaronowa z patelni

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.75 szklanki

2 sztuki

0.25 sztuki

0.25 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

3 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę i cebulę oczyść, pokrój w paski. Groszek i kukurydzę osącz. Boczek pokrój w paseczki. Makaron wrzuć do 1 litra wrzącej wody z rozpuszczoną kostką Rosołu z kury Knorr - gotuj aż będzie al'dente. Odcedź na sitku.

Krok 2

Gdy makaron odcieknie od razu, jeszcze gorący, wymieszaj go z jajkiem. Na patelni o nieprzywierającej powłoce rozgrzej olej, zrumień boczek, wyjmij skwarki na talerzyk. Wrzuć makaron i rozprowadź go na całej powierzchni. Smaż aż od spodu się zrumieni. Zsuń placek na talerz albo odwróconą pokrywkę patelni i przełóż na patelnię z powrotem kładąc usmażoną stroną do góry.

Krok 3

Przecież wymieszaj z sosem sałatkowym, posmaruj wierzch pizzy. Ułóż paseczki papryki, boczku, cebuli. Posyp groszkiem, kukurydzą i serem. Smaż chwilę żeby spód się zrumienił a następnie przykryj patelnię i dosmaż aż ser się rozpuści. Podawaj na gorąco.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza makaronowa z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza makaronowa z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza makaronowa z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza makaronowa z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza makaronowa z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza makaronowa z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza makaronowa z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza makaronowa z patelni - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej