Składniki
0.75 szklanki
2 sztuki
0.25 sztuki
0.25 sztuki
2 łyżki
2 łyżki
3 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę i cebulę oczyść, pokrój w paski. Groszek i kukurydzę osącz. Boczek pokrój w paseczki. Makaron wrzuć do 1 litra wrzącej wody z rozpuszczoną kostką Rosołu z kury Knorr - gotuj aż będzie al'dente. Odcedź na sitku.
Krok 2
Gdy makaron odcieknie od razu, jeszcze gorący, wymieszaj go z jajkiem. Na patelni o nieprzywierającej powłoce rozgrzej olej, zrumień boczek, wyjmij skwarki na talerzyk. Wrzuć makaron i rozprowadź go na całej powierzchni. Smaż aż od spodu się zrumieni. Zsuń placek na talerz albo odwróconą pokrywkę patelni i przełóż na patelnię z powrotem kładąc usmażoną stroną do góry.
Krok 3
Przecież wymieszaj z sosem sałatkowym, posmaruj wierzch pizzy. Ułóż paseczki papryki, boczku, cebuli. Posyp groszkiem, kukurydzą i serem. Smaż chwilę żeby spód się zrumienił a następnie przykryj patelnię i dosmaż aż ser się rozpuści. Podawaj na gorąco.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?
Czytaj więcej