
Składniki
3 sztuki
2 sztuki
1 łyżka
3 łyżki
1 sztuka
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę pokrój w kawałki i oprósz solą morską.
Krok 2
Cebulę obierz i pokrój w plastry, papryczkę chili i kolendrę posiekaj.
Krok 3
Układaj w naczyniu naprzemiennie warstwy ryby i warzyw, aż do wyczerpania składników.
Krok 4
Z limonek wyciśnij sok i zalej ceviche.
Krok 5
Rybę marynuj przez 3 godziny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej