Wyśmienite ceviche przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienite ceviche

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

3 łyżki

1 sztuka

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę pokrój w kawałki i oprósz solą morską.

Krok 2

Cebulę obierz i pokrój w plastry, papryczkę chili i kolendrę posiekaj.

Krok 3

Układaj w naczyniu naprzemiennie warstwy ryby i warzyw, aż do wyczerpania składników.

Krok 4

Z limonek wyciśnij sok i zalej ceviche.

Krok 5

Rybę marynuj przez 3 godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienite ceviche - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienite ceviche - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienite ceviche - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienite ceviche - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienite ceviche - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienite ceviche - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienite ceviche - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienite ceviche - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Zupa pieczarkowa
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej