Wyśmienite ceviche przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienite ceviche

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

3 łyżki

1 sztuka

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę pokrój w kawałki i oprósz solą morską.

Krok 2

Cebulę obierz i pokrój w plastry, papryczkę chili i kolendrę posiekaj.

Krok 3

Układaj w naczyniu naprzemiennie warstwy ryby i warzyw, aż do wyczerpania składników.

Krok 4

Z limonek wyciśnij sok i zalej ceviche.

Krok 5

Rybę marynuj przez 3 godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienite ceviche - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienite ceviche - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienite ceviche - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienite ceviche - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienite ceviche - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienite ceviche - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienite ceviche - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienite ceviche - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej